top of page

Stort grattis till Kerstin Enochsson, RD19, ny roll som President, Automotive inom SKF!


Berätta om ditt nya jobb och vad nya tjänsten innebär? Som President, Automotive kommer jag ha förmånen att leda affärsområdet Automotive inom SKF, en operativ enhet med en omsättning på cirka 25 miljarder SEK under 2022 som säljer kundanpassade lager, tätningar och relaterade produkter för applikationer för e-drivlina, hjul-ände, drivlina, motor, fjädring och styrning. Detta är ett globalt ansvar och inkluderar ansvar för försäljning, anpassning av produkter samt betydande verksamhet (produktionsanläggningar, hantering av leveranskedjan).


Vilka utmaningar står du inför? Fordonsindustrin befinner sig i övergången från bilar med förbränningsmotorer till elektriska, självkörande bilar och delvis också mycket nya distributionsmodeller. För denna stora tekniska övergång behövs nya lösningar och alla branschaktörer måste vara mycket innovativa för att vara på den vinnande sidan. Mycket bra arbete och en mycket solid grund har lagts på SKF och det team jag ansluter till. Att förbli mycket relevant på denna snabbt föränderliga marknad och därmed säkerställa ytterligare lönsam tillväxt är den uppgift jag ser mycket fram emot att ta mig an med mitt nya team.


Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden? På jobbet får jag min energi från kollegor som brinner för sitt arbete, är nyfikna på att prova nya vägar och har inställningen att ständigt förbättra oss så att vi tillsammans blir bättre och starkare. Hemma tycker jag om att spendera tid med min familj (man och tre tonåringar samt en katt, en hund och 2 hästar), njuta av Sveriges fantastiska natur när jag vandrar eller springer eller bara läser mina älskade tyska nyhetstidningar.
Comments


bottom of page