top of page

Stort grattis säger vi till Nina Jönsson, Ruter Dam 2014, ny VD för ICA gruppenBerätta om ditt nya jobb och vad nya tjänsten innebär?

Från 1 januari 2023 är jag VD för ICA gruppen. ICA Gruppen är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med fokus på mat och hälsa. I koncernen ingår ICA Sverige och Rimi Baltic som i huvudsak driver dagligvaruhandel, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter, ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster, ICA Försäkring och Apoteket Hjärtat som driver apoteksverksamhet. ICA gruppen omsatte 2021 ca 128 miljarder kronor. Genom dagligvaror, apoteken, banken, försäkringarna och fastigheterna bidrar ICA på så många sätt i människornas vardag.


Vilka utmaningar står du inför?

Jag kommer att tillsammans med alla medarbetare och handlare fortsätta utveckla ICA-idén, entreprenörskapet och kundfokuset, som lagt grunden till ICAs framgångar. Sedan, ICA som alla andra företag behöver anpassa sig till rådande situation på marknaden. Hög inflation, rekorddyr el, fortsatt höga fraktpriser och leveransförseningar tillsammans med försiktiga hushåll är några av utmaningar jag står inför.Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden? Jag får massor av energi att vara ute i verksamheten, besöka butiker och prata med medarbetare. Jag är ofta ute och försöker hitta idéer för nya produkter eller tjänster. På fritiden gillar jag att tillsammans med familjen och vänner vara ute i naturen, segla eller åka skidor.

bottom of page