top of page

Grattis Ninni Franceschi, RD20, ny tjänst som VD för Nordea Liv och PensionBerätta om ditt nya jobb och vad nya tjänsten innebär?

Efter nio år som chef för den svenska Private Banking-verksamheten är jag från 1 april VD för Nordea Liv och Pension. Det betyder således att jag ska leda, förvalta och utveckla pensions- och livförsäkringsaffären i Sverige tillsammans med teamet på livbolaget, men också tillsammans med banken. Jag har suttit i dess styrelse i åtta år, och även i min tidigare roll har jag arbetat ganska nära bolaget, vilket faktiskt gör att det är extra roligt att få kliva in mer i den operativa verksamheten.Vilka utmaningar står du inför? 

Tillväxt- och utvecklingstakten samt potentialen affärsmässigt är stor – en mycket positiv och rolig utmaning! På kort sikt är det att sätta mig in i relevanta områden, så att jag över tid kan bidra på rätt sätt. Sedan är det spännande att lära känna branschen mer specifikt, samt att därefter se hur vi ska ta oss an nästkommande steg i strategi och utveckling. Tid är alltid en utmaning, men med åren har jag blivit betydligt bättre på ’energi och tidsmanagement’, så det kommer att ordna sig.


Vilka är dina drivkrafter?

Jag söker ofta möjligheter att lära nytt/utmana mig själv, tycker om att få nya kunskaper och är nyfiken rent generellt, tycker mycket om människor och team-work. Samt att sätta upp höga, ambitiösa mål där laginsatsen är avgörande för att nå eller överträffa målen.  


Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden? 

Får mycket energi av kollegor och kunder, dvs möten och dialoger – det finns så många exceptionella personer som inspirerar. Privat återhämtar jag mig/fyller jag på energi genom att vara mycket utomhus; skidor, golf, vandra i skog och mark etc. Samt att umgås med vänner och familj givetvis!

Commentaires


bottom of page