top of page

Marie Nygren, Ruter Dam 1995, ny VD på Coop Sverige AB

1. Berätta om ditt nya jobb och vad nya tjänsten innebär

Som VD på Coop Sverige står jag mitt i affären, i korsningen mellan det kooperativa, det ansvarstagande och utmanande. Vi har så mycket spännande på gång och vi driver vår verksamhet tillsammans med våra 28 föreningar – tillsammans skapar vi en motor som driver runt alla våra över 800 butiker. Mitt jobb är att få alla talanger att frodas, och få målmedvetna människor att gå i en gemensam riktning samt att se till att alltid stödja dem som möter kund - våra 20 000 fantastiska medarbetare i butikerna.

Mitt uppdrag, som jag fått från styrelsen, är att leverera på vår strategi Coop 2025 och att alltid nå upp till vår vision: Sveriges viktigaste konsumentkraft. Till min hjälp på Coop Sverige har vi inköp, försäljning och marknadsorganisationerna och alla viktiga stabsfunktioner: HR, kommunikation, Digital och IT. Jag ser till att alla duktiga medarbetare får de bästa förutsättningarna. Vi gör detta tillsammans.


2. Vad ser du själv att du främst kan bidra med?

Erfarenhet från stora organisationer och mina år på KF har placerat mig själv mitt i kooperationen. Det är där jag vill befinna mig och där jag kan göra skillnad. Det är ett sammanhang med många viljor, föreningar i hela landet med olika marknader och förutsättningar och medarbetare som sökt sig till Coop för att vi vill göra skillnad. Här trivs jag och mitt ledarskap kommer att utvecklas – därför att Coop kommer att utvecklas. Vi är på en spännande resa med nya digitala tjänster, samtidigt som vi står stadigt i våra värderingar. Vi på Coop är väldigt stolta över vårt hållbarhetsarbete och det ser jag fram emot att få fortsätta att utveckla.


3. Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden?

Jag hämtar energi från människor både på jobbet och på fritiden men på fritiden har jag mer tid och kan föra en djupare dialog med nära och kära och gärna över en härlig måltid. Vad händer i livet? Vad kan jag lära? Vad kan jag hjälpa till med eller få hjälp med? Det blir en spännande interaktion och jag hittar alltid någon ny tanke, ett tips på en bok eller ibland ett nytt intresse. I mitt arbete som VD är jag alltid i fokus och är den som ofta för ordet. På fritiden kan jag lyssna mer än jag säger och det ger mig alla dessa upplevelser som stärker. Behöver jag inre tid är trädgården min totala avkoppling och mitt växthus är då livets mittpunkt, just i den stunden. Det är härligt att kunna kliva in i den bubblan – och kliva ut ur den när jag fått min vila. Jag gillar kontrasterna!

Commenti


bottom of page