top of page

Karin Stålhandske, Ruter Dam 2016, ny VD på Loomis Sverige


Berätta om ditt nya jobb som VD på Loomis Sverige. Loomis är ett bolag som arbetar med betallösningar, såväl kontanter som digitala lösningar men även med närliggande områden såsom valuta. De flesta tänker nog på våra värdetransporter som man ofta ser på gatorna.


Vilka utmaningar står du inför? Kontanthantering har länge varit Loomis kärnaffär. I och med den snabba digitaliseringen har vår kärnaffär i Sverige snabbt minskat och Loomis har kompletterat sin produktportfölj med en digital betallösning, Loomis Pay, som vi lanserar just nu. Att leda ett företag i en disruptiv marknad ”på riktigt” är min stora utmaning och det som fått mig att lockas av jobbet. Just balansen att leda både en mer traditionell verksamhet och en modern fin tech verksamhet i samma organisation är väldigt spännande. Båda områdena är strikt reglerade både säkerhetsmässigt och som betalningsinstitut vilket gör det än mer komplext. Den pågående samhällsdebatten om vikten av att ha kvar kontanter är ett annat intressant inslag tycker jag och där känns vårt koncept ”All Welcome” där vi välkomnar alla betalmetoder som ett modernt initiativ.


Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden? Jag är en nyfiken person och att ständigt lära mig nya saker ger mig massor av energi. Min främsta källa till det är att möta och lyssna in olika personer såväl kunder som medarbetare.


Comments


bottom of page