top of page

Jennie Cato, Ruter Dam 2020, ny Head of Public Affairs & Partnerships för Scania Group


Berätta om ditt nya jobb. Jag har sedan 1 april gått in som Head of Public Affairs & Partnerships för Scania Group. Det betyder att jag och mitt team ansvarar för samhällskontakter, påverkansarbete och strategiska partnerskap med Scanias viktigaste intressenter globalt. Det är exempelvis politiska beslutsfattare och nyckelpersoner på olika nivåer, men också med viktiga företag i hela värdekedjan. Målet är att skapa rätt politiska förutsättningar för Scania i den omställning som krävs för att klara klimatmålen, och att positionera Scania som en global ledare för hållbara transporter och en ledande aktör i transformationen mot ett hållbarare samhälle.


Vilka utmaningar står du inför? För mig personligen är utmaningen att snabbt komma upp på banan i ett stort globalt bolag som Scania med drygt 50 000 medarbetare globalt, och hitta rätt kontaktytor internt. Professionellt kommer utmaningen att vara att bygga och utveckla rätt strategiska partnerskap som kan få politiker och beslutsfattare att fatta rätt beslut och styrmedel så att Scania med bibehållen konkurrenskraft kan bidra till, och i vissa delar leda, omställningen i transportsektorn.


Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden? Jag försöker nu identifiera och träffa så många nyckelpersoner jag kan i organisationen, det ger energi att träffa alla dessa drivna personer med djup insikt både i Scania och transportindustrin som i omvärldsutvecklingen. Privat ger det mig energi att åka till vårt sommarställe i Sörmland och odla min trädgård, gå långa promenader med hunden och bara koppla av, gärna med goda vänner och viner (svårt med vänbiten dock nu i coronatider). Jag läser böcker, planerar kommande resor (post-covid) och njuter just nu av att solen och värmen äntligen är här!

Comentários


bottom of page