top of page

Grattis till Helena Forsmark, Ruter Dam 2019, ny VD för Hatteland Technology AB (HT AB)


Berätta om ditt nya jobb

Jag jobbar sedan april som VD för Hatteland Technology AB (HT AB). HT är ett spännande norskt företag som också ingår i en av Norges största teknikkoncerner Embron. HT utvecklar och levererar produkter och lösningar inom industriautomation, networking och övervakning. I Sverige är det främst industridatorer och övervakningslösningar som är i fokus. Detta är ett helt nytt område för mig, som ju jobbat med att leverera tjänster inom konsultbranschen i mer än 20 år. Min uppgift nu är att addera mitt kunnande inom tjänstepaketering och tjänsteförsäljning till HTs befintliga affär och skapa nya erbjudanden. Jag tycker att HTs affär ligger helt rätt i tiden och det ska bli jättespännande att förädla och utveckla den ytterligare.


Vilka utmaningar står du inför?

En stor utmaning är ju att branschen är helt ny för mig. Visserligen så har jag en civilingenjörsexamen inom elektronik i bagaget, men det var länge sedan. Nu behöver jag gräva ner mig i tekniken igen – men det känns faktiskt lite som att komma hem 😊.

En annan utmaning är att formera en säljkår som säljer helheten, dvs både produkt, lösning och tjänst. Vi behöver paketera den expertis det kunnande vi har och hitta nya affärsmöjligheter.


Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden?

Jag får energi av att träffa människor! Som att komma till ett kontor med glada och kompetenta kollegor och att träffa kunder och leverantörer. Att skapa en positiv energifull stämning och arbetsmiljö är viktigt för mig. På fritiden fyller jag på med energi genom musik, på olika sätt. Att lyssna på musik, att gå på konserter, att sjunga i kör, att spela i punk-/rockband, att sjunga opera, ….. Det är det som ger mig extra syre!

Comments


bottom of page