top of page

Grattis Nicole Uvenbeck, RD22, ny roll som Director Factory Sustainable Solutions and OEM Components


Berätta om ditt nya jobb och vad nya tjänsten innebär? Factory Sustainable Solutions är ett helt nytt affärsområde inom Tetra Pak. Min nya tjänst som Director Factory Sustainable Solutions and OEM Components består av två delar. Den ena delen är en redan etablerad funktion inom product management med 9 portföljer som ska fortsätta växa. Den andra delen är helt ny och handlar om att bygga upp ett lönsamt affärsområde med lösningar för energi-, vatten- och diskoptimering. För att skapa värde för kunderna behöver vi kunna se till hela kundens livsmedelsfabrik, därav namnet Factory Sustainable Solutions. I min nya roll är det viktigt att skapa ett starkt ekosystem av externa samarbetspartners, nya leverantörer och start-ups. Gemensamt för de lösningar som vi väljer att ta in i den här nya portföljen är att de kommer att skapa förutsättningar för att både Tetra Pak och våra kunder ska uppnå sina målsättningar inom exempelvis decarbonization och vattenåtervinning.


Vilka utmaningar står du inför? För det första måste jag bygga upp en helt ny organisation. Utmaningen där handlar om att relativt snabbt bygga upp kompetens inom området och även inom Tetra Pak se till att vi skapar ett effektivt kunskapsutbyte. För det andra måste vi relativt omgående bygga upp en portfölj av nya teknologier och där är det helt avgörande att vi hittar rätt samarbetspartners.


Vilka är dina drivkrafter? För mig är det viktigt att jobba med något som är meningsfullt och att känna att jag gör skillnad. Jag är inte någon typisk förvaltare så en annan drivkraft är att få ta sig an den här typen av lite entreprenöriella uppdrag.


Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden? Löpning ger mig otroligt mycket energi och återhämtning. Men om jag bara har några minuter på mig och måste varva ner så kör jag mindfulness

Comments


bottom of page