top of page

Grattis Emelie Antoni, RD17, ny roll som Country President Nordic & Sweden på AstraZeneca !


Stort grattis Emelie! Berätta gärna om ditt nya jobb och vad nya tjänsten innebär?

I somras tog jag över som Country President för AstraZenecas kommersiella verksamhet I Norden och Sverige, det som vi kallar vårt marknadsbolag.Vilka utmaningar står du inför?

Vi har stärkt vår position på marknaden, med flera framgångsrika lanseringar inom vår verksamhet, och mitt uppdrag är att flytta fram vår position ytterligare. Det känns verkligen spännande att återvända till Sverige för att leda den organisationen efter många år utomlands. AstraZeneca betyder mycket för Sverige och det är viktigt att vi fortsätter arbetet med att utveckla samarbetet med akademi, näringsliv och offentlig sektor för att stärka life science-sektorns förutsättningar.


Vilka är dina drivkrafter? Som bolag är vi inne i en spännande fas med många nya behandlingar och tillväxt som sträcker sig över alla våra terapiområden, och jag drivs i grunden av att leverera livsviktiga läkemedel till patienter. Som ledare tycker jag att det är roligt att utveckla organisationer, företagskultur och individer och blir extra glad när jag kan hjälpa unga talanger på traven i deras karriärer.


Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden?

Jag får energi av att samarbeta med talangfulla medarbetare och att använda våra olikheter för att driva innovativa lösningar. På fritiden njuter jag av att koppla av genom att röra på mig, gärna utomhus. Det är få platser i världen där naturen är så nära inpå och tillgänglig som i Sverige. Med det fina höstvädret har jag passat på att paddla kajak ihop med min yngsta son till exempel.

Comments


bottom of page