RuterDam_monster_A_webb.jpg

SÖKRESULTAT

71 resultat hittade för ""

  Blogginlägg (55)
  • Lena Hedlund, Ruter Dam 2001, ny Kommunikationschef Länsförsäkringar AB

   Berätta om ditt nya jobb Länsförsäkringar är en federation som består av 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger service- och utvecklingsbolaget Länsförsäkringar AB (LFAB). Som Kommunikationschef på LFAB ansvarar jag för intern och extern kommunikation samt övergripande ansvar kring varumärkesfrågor. Arbetet utförs genom löpande operativa frågor och i kommunikativa projekt både inom avdelningen och med kollegor i länsförsäkringsgruppen. Vi ansvarar för varumärkesstrategi och gemensam varumärkeskommunikation, pressjour, PR- aktiviteter och koordinering av arbete med public affairs. Vi lägger även mycket tid på internkommunikation, både i löpande verksamheten och i förändrings- och utvecklingsarbete. Vilka utmaningar ser du? Vi har nog alla vant oss vid digitalt arbete hemifrån, men det är en viss utmaning att starta upp i ny roll på distans. Länsförsäkringars breda verksamhet inom försäkring, bank, liv och pension ger fantastiska möjligheter men kan ibland vara en utmaning när det gäller att kommunicera kring alla områden. Sedan är det en utmaning med ett medielandskap i snabb utveckling och förändring. Det är stort brus, trångt om utrymme och det krävs ständigt bra och relevant kommunikation för att synas. Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden? Jag gillar att vara ute naturen både genom utflykter med båt, vandring, skidåkning och löpturer. Sedan lägger jag mycket tid på hus och fritidshus och att umgås med familj och vänner (vilket förhoppningsvis kan bli mer av under 2021). Och ett år som detta har det blivit en hel del tittande på film och serier.

  • Helena Hed, Ruter Dam 2016, ny VD och Koncernchef för PE Teknik och Arkitektur

   Berätta om ditt nya jobb Jag är VD och Koncernchef för PE Teknik och Arkitektur, ett av Sveriges ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur. Vi är cirka 1000 medarbetare och vi finns på ett trettiotal orter runt om i Sverige. Som samhällsbyggare skapar vi innovativa och hållbara lösningar som formar utvecklingen av städer, infrastruktur och industri. Vilka utmaningar ser du? PE är ett komplett konsultföretag som har alla de discipliner som behövs för att kunna utforma morgondagens hållbara samhälle. Våra medarbetare skapar värde – inte bara för våra kunder, utan också för samhället i stort, det är fantastiskt. En spännande utmaning för mig är att förflytta bolaget till att nå sin fulla potential, jag ser att vi kan vidareutveckla vår verksamhet för att erbjuda den bästa arbetsplatsen, högst kundvärde och lönsam tillväxt. Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden? Jag får energi av att träffa människor och i jobbet känner jag stor tillfredställelse av att kunna göra skillnad. Coronapandemin har radikalt förändrat våra sätt att mötas och för att kunna träffa medarbetare har jag minst en digital Walk&Talk per dag. I dessa samtal har jag träffat medarbetare över hela landet och från alla våra affärsområden, jag har lärt mig massor om vår verksamhet, om vår marknadsposition och om våra kunder. På fritiden umgås jag gärna med nära och kära, jag rider och jag gillar långa promenader - många idéer och lösningar blir till under en promenad i skogen tillsammans med hunden.

  • Kristina Nyquist, Ruter Dam 2014, ny CEO på Siemens Mobility

   Kristinas uppdrag på Siemens Mobility är att leda och utveckla en verksamhet med 45 medarbetare och 250 MSEK i omsättning, där fokus ligger på att göra det möjligt för leverantörer av transporttjänster över hela världen att göra tåg och infrastruktur intelligenta, effektiva och hållbara. Kristina kommer till Siemens efter sju år på ABB, senast som biträdande projektdirektör för SJ:s X2-uppgradering och dessförinnan bland annat som verksamhets-, drifts- och projektchef på ABB FACTS. Innan ABB arbetade Kristina i 15 år på Bombardier med konstruktion, leverans och försäljning av tåg, med fokus på exportmarknader. Vilka utmaningar ser du? Behålla vår marknadsledande ställning inom banmatning samt signalsystem för tunnelbana på den svenska marknaden samtidigt som vi utökar andelen lokalt utfört arbete inom dessa projekt. Ger möjlighet till kompetenshöjning för våra medarbetare och samtidigt att vi kan supporta kunderna snabbare och bättre. Utöka vår serviceaffär både inom banmatning och inom lokservice, där vi redan tagit de första stegen med serviceverksamhet på två orter, Hallsberg och Malmö. Sist men inte minst, att se till att det körs passagerartåg från Siemens på svenska spår i framtiden! Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden? Ägnar mycket av min fritid åt min familj, man och två döttrar, och får mycket energi av att umgås med dem och att stötta mina tjejer i deras idrottsutövande. Jag är en energisk person som tycker om att röra på mig, så att röra på mig i form av träning, trädgårdsarbete eller promenad ger mig energi. Är dessutom lite nörd på surdegsbröd, så har alltid en eller olika surdegar puttrande hemma som jag bakar på under helgerna.

  Visa alla
  Sidor (16)
  • Ruter Dam | Chefsutveckling- och mentorprogram

   RUTER DAM Chefsutvecklings- och Mentorprogram för seniora, kvinnliga, ledare Med målet att deltagarna avancerar till högre chefsposter inom sina företag. ​ Ruter Dam har funnits i över 30 år, 1300 kvinnliga chefer har genomgått det ettåriga Chefsutveck­lings- och mentorprogrammet. Många återfinns idag på höga positioner i svenskt näringsliv. Programmet är unikt och med ett stort affärsfokus. Ruter Dams mål är fler kvinnliga chefer på hög nivå i näringslivet. Genom mentorskap, nätverk och utveckling av det personliga ledarskapet blir deltagarna redo att ta nästa steg i sina karriärer. ​ Nomineringen för 2021 nu stängd. Nominering inför 2022 öppnar under våren 2021. Programinnehåll Seminarier i 6 moduler (20 dagar) Övergripande ämnen: Modul I: Omvärldsbevakning och fördjupning i Svenskt Näringsliv, Det personliga ledarskapet Modul II: Digital transformation, innovation och strategiskt ledarskap Modul III: Maktstrukturer Modul IV: Krishantering och att leda i svåra situationer, Styrelsearbete Modul V: Global utblick - hot och möjligheter Affärsnätverk Ett starkt Affärsnätverk är grunden för att klara med- och motgångar under karriären. Ruter Dam lägger stor vikt vid att skapa ett starkt, tillitsfullt nätverk i den egna årskursen. Efter Ruter Dam-året erbjuds deltagarna medlemskap i Ruter Dams stora Affärsnätverk, öppet endast för dem som gått Ruter Dam. Detta professionella nätverk med fokus ”affär” genomför ca 40 aktiviteter om året och finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Mentorskap En intern och en extern företagsledare på högsta nivå mentorerar och utmanar deltagaren till att ta nästa steg i karriären inom sitt företag. Ruter Dam riktar sig till kvinnliga chefer på hög nivå i karriären. Linjechefer med resultatansvar har företräde. Ruter Dam ansvarar för att det ska bli en dynamisk grupp med ömsesidigt utbyte mellan deltagarna. Antalet platser är begränsat. Ansökan sker genom nominering via koncernledning / HR. ​ Datum 2021: Uppstart: januari 1 modul: februari 2 modul: mars 3 modul: maj 4 modul: sep 5 modul: nov ​ Seminarierna genomförs på svenska. Chefer från andra länder är välkomna men förutsätts behärska det svenska språket ​ Hör gärna av dig till Helena ( helena.velin@ruterdam.com ) om du vill ha mer information! Programblad Ruter Dam CITAT FRÅN TIDIGARE DELTAGARE OCH MENTORER Jeanette Jäger, VD Bankgirot Jenny Felldin, Tieto Jan-Olof Jacke, VD Svenskt Näringsliv REFERENSER Malin Frenning, EVP and President of Division Infrastructure, ÅF Charlotte Gamnis, Head of People Hub på Telia Company Åsa Hedenberg, VD Specialfastigheter Gunilla Spongh, Styrelseproffs Jeanette Jäger, VD Bankgirot Johan Söderström, Europachef Hitachi ABB Power Grids Fler referenser

  • Ruter Dam | Kvinnligt chefs- och mentorprogram, Affärsnätverk | Sverige

   Ruter Dams mål är fler kvinnliga chefer på hög nivå i stora företag ​ Våra ledord är Affärsmässighet, Kvalitet och Resultat Ruter Dam har funnits i över 30 år och över 1300 kvinnliga chefer har genomgått det 1-åriga . Många återfinns idag på höga positioner i svenskt näringsliv. Programmet är unikt och med ett stort affärsfokus. Genom mentorskap, nätverk och utveckling av det personliga ledarskapet blir deltagarna redo att ta nästa steg i sina karriärer. Chefsutveck­lings- och mentorprogrammet ​ I syfte att bidra till kvinnors professionella nätverk och relationsbyggande erbjuds även alla programdeltagare medlemskap i . Ruter Dams AffärsNätverk ​ Läs mer om Årets Ruter dam 2020, Helena Helmersson, vd H&M-gruppen. ​ Nytt program startar januari 2021 - nominering/ansökan stängd. ​ RUTER DAM Läs mer SPADER ESS Läs mer AFFÄRSNÄTVERK Läs mer Årets Ruter Dam 2020 - Helena Helmersson, vd H&M-gruppen Helena Helmersson, vd H&M-gruppen, har utsetts till Årets Ruter Dam 2020 – en hedersutmärkelse som tilldelas den kvinna som har befordrat... Anna Borg, Ruter Dam 2010, ny vd och koncernchef för Vattenfall Anna Borg har utsetts till ny vd och koncernchef för Vattenfall. Anna är sedan 2017 finansdirektör i Vattenfall och har en mångårig erfar... Jan-Olof Jacke, VD Svenskt Näringsliv Extern Mentor 2020: "Jag är glad att få chansen att vara mentor i Ruter Dam. Det är lite som att vi har en "frizon" där vi diskuterar frå... Alla nyheter (48) Våra medlemmars karriärsteg (13) Ruter Dams AffärsNätverk (6) Årets Ruter Dam (3) Spader Ess (6) Referenser (17)

  • Press | Ruter Dam

   PRESSBILDER För att ladda ner högupplöst bild; Klicka på bilden och sedan på ikonen i nedre högra hörnet. Ruter Dams presskontakt: Micael Bindefeld AB Annika Hesselman annika.hesselman@bindefeldab.se Mobil: +46 (0)70 – 768 11 00

  Visa alla