top of page

Grattis till Klara Svedberg, RD18, ny tjÀnst som Vice President Corporate Development pÄ Alfa Laval!


BerĂ€tta om ditt nya jobb och vad nya tjĂ€nsten innebĂ€r? Som Vice President Corporate Development leder jag ett Inhouse team med experter inom M&A och affĂ€rsutveckling som supporterar Alfa Lavals tillvĂ€xtstrategi. Vi arbetar nĂ€ra koncernledningen och Alfa Laval’s affĂ€rsomrĂ„deschefer med att identifiera nya tillvĂ€xtmöjligheter och driver framför allt inorganisk tillvĂ€xt genom uppköpsaktiviteter och supporterar mindre investeringar och strategiska partnerskap. För att stödja detta arbete, kopplar vi samman Alfa Laval med externa ekosystem sĂ„som potentiella sĂ€ljare, köpare, private equity firmor, banker och enterprenörer för att hitta rĂ€tt möjligheter att accellerera Alfa Lavals strategi. Vi driver ocksĂ„ processen frĂ„n ide till transaktion.


Vilka utmaningar stĂ„r du inför? Alfa Laval’s teknologier Ă€r kritiska för att vĂ„ra kunder ska ha möjlighet att minska sitt klimatavtryck och skapa hĂ„llbara lösningar för framtiden. Vi verkar inom tre industrier; Marin, Mat & Vatten och Energi. Det Ă€r alla industrier med en stor möjlighet till positiv förĂ€ndring och som Ă€r inne i ett otroligt skifte, med transition till nya energikĂ€llor, optimering av energianvĂ€ndning och för att hantera resultaten av den pĂ„verkan vi redan ser pĂ„ klimat och natur. Utmaningen i detta Ă€r att vi behöver satsa pĂ„ flera nya teknologier parallellt, och det Ă€r svĂ„rare Ă€n nĂ„gonsin att vara sĂ€ker pĂ„ vad som vinner i lĂ€ngden och vi behöver dĂ€rför vara mer flexibla i hur vi ser pĂ„ vĂ„ra tillvĂ€xtmodeller. DĂ€r tro jag att partnerskap, tidiga investeringar och uppköp av nya innovationer kommer att spela en stor roll i att accelerera vĂ„r förmĂ„ga att lyckas!


Vad gör du för att fĂ„ energi i jobbet och pĂ„ fritiden? PĂ„ tal och natur, sĂ„ Ă€r det ocksĂ„ det som ger mig möjligheten att ladda mina batterier. Det gör jag lika gĂ€rna med en promenad pĂ„ Österlens strĂ€nder som i soliga skidbackar i Alperna. Alltid tillsammans med familj och goda vĂ€nner, mat, musik och mycket hjĂ€rtliga skratt!


bottom of page