top of page

Grattis till Klara Svedberg, RD18, ny tjänst som Vice President Corporate Development på Alfa Laval!


Berätta om ditt nya jobb och vad nya tjänsten innebär? Som Vice President Corporate Development leder jag ett Inhouse team med experter inom M&A och affärsutveckling som supporterar Alfa Lavals tillväxtstrategi. Vi arbetar nära koncernledningen och Alfa Laval’s affärsområdeschefer med att identifiera nya tillväxtmöjligheter och driver framför allt inorganisk tillväxt genom uppköpsaktiviteter och supporterar mindre investeringar och strategiska partnerskap. För att stödja detta arbete, kopplar vi samman Alfa Laval med externa ekosystem såsom potentiella säljare, köpare, private equity firmor, banker och enterprenörer för att hitta rätt möjligheter att accellerera Alfa Lavals strategi. Vi driver också processen från ide till transaktion.


Vilka utmaningar står du inför? Alfa Laval’s teknologier är kritiska för att våra kunder ska ha möjlighet att minska sitt klimatavtryck och skapa hållbara lösningar för framtiden. Vi verkar inom tre industrier; Marin, Mat & Vatten och Energi. Det är alla industrier med en stor möjlighet till positiv förändring och som är inne i ett otroligt skifte, med transition till nya energikällor, optimering av energianvändning och för att hantera resultaten av den påverkan vi redan ser på klimat och natur. Utmaningen i detta är att vi behöver satsa på flera nya teknologier parallellt, och det är svårare än någonsin att vara säker på vad som vinner i längden och vi behöver därför vara mer flexibla i hur vi ser på våra tillväxtmodeller. Där tro jag att partnerskap, tidiga investeringar och uppköp av nya innovationer kommer att spela en stor roll i att accelerera vår förmåga att lyckas!


Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden? På tal och natur, så är det också det som ger mig möjligheten att ladda mina batterier. Det gör jag lika gärna med en promenad på Österlens stränder som i soliga skidbackar i Alperna. Alltid tillsammans med familj och goda vänner, mat, musik och mycket hjärtliga skratt!


Kommentare


bottom of page