top of page

Stort grattis till Kerstin Enochsson, RD19, ny roll som President, Automotive inom SKF!


BerÀtta om ditt nya jobb och vad nya tjÀnsten innebÀr? Som President, Automotive kommer jag ha förmÄnen att leda affÀrsomrÄdet Automotive inom SKF, en operativ enhet med en omsÀttning pÄ cirka 25 miljarder SEK under 2022 som sÀljer kundanpassade lager, tÀtningar och relaterade produkter för applikationer för e-drivlina, hjul-Ànde, drivlina, motor, fjÀdring och styrning. Detta Àr ett globalt ansvar och inkluderar ansvar för försÀljning, anpassning av produkter samt betydande verksamhet (produktionsanlÀggningar, hantering av leveranskedjan).


Vilka utmaningar stÄr du inför? Fordonsindustrin befinner sig i övergÄngen frÄn bilar med förbrÀnningsmotorer till elektriska, sjÀlvkörande bilar och delvis ocksÄ mycket nya distributionsmodeller. För denna stora tekniska övergÄng behövs nya lösningar och alla branschaktörer mÄste vara mycket innovativa för att vara pÄ den vinnande sidan. Mycket bra arbete och en mycket solid grund har lagts pÄ SKF och det team jag ansluter till. Att förbli mycket relevant pÄ denna snabbt förÀnderliga marknad och dÀrmed sÀkerstÀlla ytterligare lönsam tillvÀxt Àr den uppgift jag ser mycket fram emot att ta mig an med mitt nya team.


Vad gör du för att fÄ energi i jobbet och pÄ fritiden? PÄ jobbet fÄr jag min energi frÄn kollegor som brinner för sitt arbete, Àr nyfikna pÄ att prova nya vÀgar och har instÀllningen att stÀndigt förbÀttra oss sÄ att vi tillsammans blir bÀttre och starkare. Hemma tycker jag om att spendera tid med min familj (man och tre tonÄringar samt en katt, en hund och 2 hÀstar), njuta av Sveriges fantastiska natur nÀr jag vandrar eller springer eller bara lÀser mina Àlskade tyska nyhetstidningar.




bottom of page