Vårmingel på A House i centrala Stockholm

Pressreleaser - arkiv - Vårmingel på A House i centrala Stockholm - ctl00_cph1_image1

Publik_innat.JPG

Utsikt över hela Stockholm i gamla Arkitekthögskolans lokaler. Entreprenören Jan Åman är ansvarig för huset där näringsliv, akademi, matkonst och entreprenörskap samlas. Nätverk och erfarenhetsutbyte. 

Hit kom Ruter Dam deltagare, Externa och Interna Mentorer, programdeltagarnas chefer, någon från nya programmet Spader Ess och specialinbjudna gäster. Jan Åman berättade om huset som just invigts, och hur de samarbetar med näringslivet.

DSC03704_800x533.jpg DSC03697_800x533.jpg

Mediapartner är Svenska Dagbladet. Gunilla Asker, Ruter Dam deltagare 1996 är CEO sedan flera år. Alla medier möter tuffa utmaningar i och med digitaliseringens utveckling. Att ha all information i fickan – i mobilen – och inte längre i en papperstidning som behöver tryckas och distribueras är en mycket stor förändring.

                       IMG_0495.JPG

Gunilla kom nyss hem från Indien, där de också möter samma utmaning. Eftersom SvD har arbetat på att möta utvecklingen sedan 2012, var det spännande att vi fick ta del av den genomgripande förändringsresa SvD är inne i. Gunilla Asker berättade om utmaningarna – färre prenumeranter på papperstidningar, färre annonsörer och minskad lönsamhet.

De har arbetat på att både behålla och utveckla papperstidningen, och att få prenumeranterna att också gå in och läsa nättidningen. Och en del prenumeranter vill bara ha nätprenumeration.

Asker_1.JPG RD17.JPG

Vi fick följa med i denna förändringsresa, med början i utmaningarna, minskade lönsamheten, förändringsarbetet i sig, hur de arbetade internt för att engagera medarbetare och chefer. Form, lay-out. Allt är viktigt.

Vi som var där var överens om att Svenska Dagbladet har gjort en fantastisk förändringsresa, och det är lärorikt att höra hur de har tänkt. För alla har sina förändringsarbeten att ta i, eftersom digitaliseringen påverkar hela affärslivet. Tidigare affärsmodeller håller inte. Så hur kan vi alla, precis som media i Indien, lära av det Gunilla berättade om.

RD17.JPG DSC_9185.JPG

Efteråt var det mingel, möten och buffé, precis så som Jan Åman och A House vill att det ska vara i det här fantastiska huset.

Tack Gunilla Asker för att du delade med dig av era erfarenheter. Och tack Jan Åman för att Ruter Dam fick vara hos er.

Bilder Vårminglet

Text: Gunilla Arhen
Bild: Jannicke Rinderud, Sigfrid Billgren & Anders Sjöman

publicerad: 2017-05-05