Varför stämmer inte referenserna?


Fråga: Vi hörde intervjun med dig i radio och enades om att skriva till dig. Har du tips på hur man kan få säkrare referenser? Trots hjälp av rekryteringskonsulter har det hänt att vi har gjort felrekryteringar. De referenser som tidigare chefer och kollegor har gett, stämmer inte med det vi har upplevt när personerna har börjat arbeta hos oss. Är det medvetet att vi får fel omdömen eller har vi haft otur? Hur får man säkrare referenser? Det är tråkigt både för företaget och den anställde när det blir fel. 

Svar: Det är först när man börjar arbeta tillsammans som det märks om det fungerar. Varför händer det att referenserna inte stämmer? Personen kanske var jättbra på sin tidigare tjänst, men i ett nytt företag med nya människor och ny kultur kan det hända att personen inte kommer till sin rätt. Alternativt har referenserna varit medvetet felaktiga av någon anledning. Det kan bero på att den som ger referenserna kan önsketänka och hoppas att det ska bli bra eller också att chefen kanske vill att medarbetaren lämnar företaget för ett nytt jobb. Det kan ockå bero på konflikträdsla, att den som ger referenser inte vågar eller vill säga negativa saker om personen. Det kan säkert finnas fler förklaringar. Dessutom får man komma ihåg att det brukar vara den tilltänkta kandidaten som namnger personer som referenser. Det är mänskligt att välja de som ger positiva omdömen. Hur kan man göra bättre? Genom erfarenhet, träning och kanske psykologiska text som komplement. 

Gunilla Arhén - publicerad i DN söndag 11 juni 2017.

http://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/varfor-stammer-inte-referenserna/

Vad säger din chef? Som nyanställd är det naturligt att du behöver vägledning. Din chef borde vara intresserad av att du förstår vad du ska göra.

Läs gärna vad som står i ditt anställningskontrakt innan du talar med chefen. Där bör finnas någon typ av arbetsbeskrivning.

Vad var dina förväntningar när du började ditt arbete? Vad talade ni om att du skulle göra? Du kanske har hunnit få några tankar eller idéer på hur du skulle vilja arbeta? Kom gärna med förslag i så fall. 

Var inte rädd att ställa frågor när ni pratar. Det är viktigt att du förstår vad du förväntas göra på jobbet. 
Skulle det däremot vara så att din chef inte förstår vad du talar om, eller att du märker att du inte har chefens stöd, då kan det vara anledning att fundera över om du är på rätt arbetsplats. Men ge det först en ordentlig chans. Det är lätt att missuppfatta situationer som nyanställd. 

publicerad: 2017-06-12