"Varför säger inte min chef något?"


Fråga: Jag arbetar i ett familjeföretag som rekryterade mig för att jag har erfarenhet av liknande jobb i ett framgångsrikt företag. Chefen uppmanade mig att komma med förslag på hur de kan bli bättre. Jag har skrivit en rapport med olika förslag. Chefen tackade mig, men sedan har inget hänt. Jag har frågat flera gånger vad han tycker om förslagen. Chefen svarade att han vill ta upp frågan med ägarna. Sedan dess har det varit tyst. Jag blir förvirrad. Chefen kan väl svara om de är bra, dåliga eller om det är något som är fel. Funderar på att söka nytt jobb. Vad tycker du? 

Svar: Din chef kanske inte fick stöd hos ägarna att göra det du föreslår. Han kanske är rädd att du lämnar om han säger som det är. Alla chefer är inte så modiga och tydliga som man kan önska. Be om ett nytt möte med din chef. Påminn om hans intresse för att rekrytera dig och säg att du tolkar hans tystnad som att han inte har stöd av ägarna. Du kan troligen se på chefens kroppspråk om du har rätt. Antingen ser han besvärad ut eller så svarar han på din fråga. När du har fått ett svar är det lättare att bestämma nästa steg. Jobbar du trots allt på ett roligt företag där du kan utvecklas? Eller känns det fel? I så fall kan du börja söka nytt jobb. Men säg inte upp dig innan du har nästa jobb klart. 

Gunilla Arhén - publicerad i DN söndag 12 maj 2017.

http://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/varfor-sager-inte-min-chef-nagot/

Vad säger din chef? Som nyanställd är det naturligt att du behöver vägledning. Din chef borde vara intresserad av att du förstår vad du ska göra.

Läs gärna vad som står i ditt anställningskontrakt innan du talar med chefen. Där bör finnas någon typ av arbetsbeskrivning.

Vad var dina förväntningar när du började ditt arbete? Vad talade ni om att du skulle göra? Du kanske har hunnit få några tankar eller idéer på hur du skulle vilja arbeta? Kom gärna med förslag i så fall. 

Var inte rädd att ställa frågor när ni pratar. Det är viktigt att du förstår vad du förväntas göra på jobbet. 
Skulle det däremot vara så att din chef inte förstår vad du talar om, eller att du märker att du inte har chefens stöd, då kan det vara anledning att fundera över om du är på rätt arbetsplats. Men ge det först en ordentlig chans. Det är lätt att missuppfatta situationer som nyanställd. 

publicerad: 2017-05-16