Unik inblick i TUIs förändringsresa, årets första företagsbesök blev succé

IMG_7622.jpg


Unik inblick i TUIs förändringsresa, årets första företagsbesök blev succé

TUI bjöd in till företagsbesök och närmare fyrtio Ruter Dam kvinnor var på plats för att lyssna på den omfattande och spännande förändringsresa som TUI genomgått med varumärkesbyte, digital transformation och automatisering av produkterbjudandet och kulturförändringar.

”Vi satsar på content och att skapa en unik reseupplevelse för våra kunder och trender som påverkar beteendet är att svenskar reser mer och mer. Vi tenderar att samla på fler upplevelser än saker något som tydligt avspeglar sig i sociala medier där inlägg från resor överväger. Behovet att åka tillsammans med sin familj eller vänner ökar och kunden vill ha sin resa på sitt sätt.

”Utbudet måste vara oerhört relevant och det ska vara enkelt att boka sin resa och det ska gå snabbt säger Alex Huber, TUIs nordiska VD

IMG_7625.jpgJ

Johan Ydring, Head of Brand & Performance Marketing tog över stafettpinnen från Alex och beskrev djupare vilka trender som driver TUI, s kunder framåt.

”Resenärer idag är kunniga och vill resa oftare. Resorna bygger mer på intressen utöver destination. Många vill göra kombinationsresor och förväntar sig ökade valmöjligheter och flexibilitet av oss. Därför kommunicerar vi förutom våra erbjudanden variation beroende på vad du vill göra, vem du är och hur länge du vill vara borta. Vi har ändrat vår affärsmodell helt 80 procent av försäljningen sker i digitala kanaler och målet är att ändra kundbeteende så att vi når 100 procent säger JohanYdring”.

Hur TUI arbetar med att samla insikter och data och automatisera flöden av de 1,5 miljoner kundernas önskemål berättade Andreas Markeryd, Data & Analytics Lead och Christopher Riddersäter, Opeations Automation om.

Stora delar av de undersökningar som tidigare köptes in av externa leverantörer görs idag inhouse och satsningen på analys och automatisera flödena är tydliga. Tålamodet för att klicka och boka på en sajt är mellan 3–5 sekunder så optimering av bokningsflödet har varit ett huvudfokusområde för TUI.

”Att automatisera processerna ger högre kvalité och bättre styrning. Kunden vill inte få hundra olika hotellförslag de vill ha tio relevanta förslag säger Andreas Markeryd”.

IMG_7647.jpg


Jessica Enbacka, Commercial Director tog diskussionen vidare och summerade affären. ”Att se på vår affär som one size fits all är en passerad fas, nu befinner vi oss i en individual flexibility fas men strävar mot One stop Holiday shop. säger Jessica Enbacka


Charlotte WWiebe, HR & Facility Director avslutade TUI;s spännande föredragningsresa med att berätta om hur de med ett systematiskt arbetssätt arbetat med ”way of working process för medarbetarna för att skapa engagemang och resultat.”50 procentär män och 50 procent är kvinnor i koncernledningen. Vi har arbetat hårt med kulturförändring för att erbjuda en stimulerande och meningsfull arbetsplats fylld av glädje säger Charlotte WWiebe

IMG_7651.jpg

Nyfikenheten är drivkraft och bolaget har fysiskt kontor, mobilt kontor och barn är välkomna att vara på kontoret vilken dag som helst.

Resultatet av förändringsresan hittills har varit att bolaget från att förr förra året presenterade ett av de sämsta resultaten, nu senast presenterade det bästa året i historien.

Varmt tack TUI för värdskapet. Spontana kommentarer från deltagande Ruter Dam var

  • Vilken fantastisk inspirerande dag!
  • Jag har varit med på många företagsbesök och det är en unik möjlighet att se hur olika verksamheter bedrivs, mer såna besök.


IMG_7613.jpg 

För fler bilder klicka här

publicerad: 2018-03-07