Tua Holgersson, Ruter Dam 2001, ny VD för Bliwa Livförsäkring

Tua_Holgersson.jpg

Berätta om ditt nya jobb
Jag tillträdde som VD för Bliwa Livförsäkring den 25/11.
Bliwa är ett försäkringsbolag som är specialiserade på personförsäkringar – olycksfall, sjukdom, arbetslöshet och dödsfall.
Vårt fokus är gruppförsäkringar för större grupper på företag och organisationer. Vi arbetar nära våra avtalskunder med en transparent affärsmodell och försäkrar deras medarbetare, medlemmar och deras familjer – totalt en miljon svenskar.
Vår verksamhet drivs enligt ömsesidiga principer och ägs av våra kunder. Vårt överskott går tillbaka till kunderna i form av sänkta premier, bättre villkor och nya tjänster. Bliwa befinner sig mitt i en spännande tillväxtresa.  

Vilka utmaningar ser du?  
Bliwas affär och verksamhet har vuxit kraftigt de senaste åren och de facto idag den 16/12,  flyttar vi in i nya fina lokaler på Flemminggatan 18  som en konsekvens av tillväxten.
Vårt fokus är på att fortsätta växa vår affär både med befintliga och nya kunder och vi ser en stor potential i utökad efterfrågan inom personförsäkringar, där vi har en unik spetskompetens.
Vi driver också en stor utvecklingsagenda för att skapa fortsatt starka erbjudanden, kundcentrering och digitalisering som möjliggör både nya marknadsplatser samt förenklad och mer individanpassad hantering.
Vi behöver också anpassa vår verksamhet till vår lite större kostym på ett effektivt sätt.

Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
Jag får energi av nya utmaningar och att lära nytt och känner stor inspiration inför mitt nya uppdrag.
På fritiden tycker mycket om att tillsammans med familjen vistas utomhus och gärna i rörelse. Jag längtar efter mycket snö, då jag på vintern uppskattar skidåkning, både utför och i spåren. 

publicerad: 2019-12-16