Susanne Hägglund, Ruter Dam 2018, ny Head of Volvo Cars Global Customer Service

Susanne_Hagglund_3.png

 Berätta om ditt nya jobb
Jag är ansvarig för den del inom Volvo Cars som ska se till att alla de bilar som sålts får bästa möjliga service och reparation, att våra viktiga återförsäljare och servicetekniker får de reservdelar de behöver och att de har kunskapen som krävs för att göra jobbet. Kort sagt att våra kunder får den serviceupplevelse som de är värda. Denna del av vår affär är oerhört viktig för det arbete som pågår med att stärka vårt varumärke. Om inte våra bilar fungerar som de ska, om kunderna inte får hjälp på ett professionellt, korrekt och snabbt sätt så vet vi att deras intryck av oss som varumärke skadas.
I min globala organisation arbetar ca 1500 medarbetare med just detta i fokus. Jag blir både imponerad och stolt när jag nu är ute och möter människorna i organisationen för deras driv och engagemang att göra ett bra jobb och skapa värde!

Vilka utmaningar ser du?
Fordonbranschen står inför en stor omställning där eftermarknaden är längst ut på den pendeln och påverkas i många dimensioner. Fokus på mobilitet, elektrifiering, bil-delning, självkörande bilar, digitalisering osv. kommer att påverka branschen och vi måste ta fram strategier och nya arbetssätt för att möta den förändrade marknaden och nya kundbehov. Samtidigt som förändringstakten är hög så finns det och kommer det att finnas många konventionella fordon på våra vägar. Det kommer ta olika lång tid innan olika trender får fotfäste - så vi måste kunna operera i tvåtakt.

Lösningen kommer vara att vara aktiv och offensiv, se förändringar och våga agera på dem. Vi måste utveckla affären, förstå kunden och jobba med organisationen. Vi kommer inte att lyckas om vi inte har våra medarbetare med oss. Vi måste lyckas skapa trygghet i en omvärld som är föränderlig och skakig.  Jag tror att det handlar mycket om att lära oss från historien, leva i nuet men också agera så att vi är förberedda på en framtid som kommer att se helt annorlunda ut än idag.

Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
Energi får jag på många olika sätt men mötet med människor, möjligheten att tillsammans hitta lösningar på problem och att lära sig nya saker, ger mig massor av energi.

På fritiden hänger jag mest med min man och mina tvillingkillar, även vännerna om tiden räcker till. En sak som är fantastiskt med barn är att de tvingar en att vara ”härvarande”. Man kan inte låtsas leka med de och tänka på en massa andra saker eller kolla av mobilen – de är på en direkt! Det är bra, för jag tror faktiskt att man är bättre på jobbet om man inte hela tiden tänker på jobbet utan får influenser även från annat håll. Dessutom så tankar man på med extra energi utan att man ens tänker på det! Jag tränar mycket och ofta hittar jag faktiskt lösningar på sådant som gnager inom mig när jag är i löpspåret eller på min träningscykel.

publicerad: 2019-08-30