Susanna Berg, Ruter Dam 2014, ny Customer Success Director Norden på Blueprism

Susanna_Berg_2.jpg

Berätta om ditt nya jobb
Jag har precis börjat som Customer Success Director Norden på Blueprism. Vår vision är att frigöra tid för kreativitet och mänskliga möten hos våra kunder. Det gör vi genom att sälja och leverera en plattform för att introducera Intelligenta Digitala Medarbetare, mjukvaru-robotar, hos företag och organisationer.  Min roll är att hjälpa våra nordiska kunder att lyckas på sina automations-resor.

Vilka utmaningar ser du?
För det första ser jag en väldigt stor möjlighet att vara med och förändra hur arbetet ser ut för många människor. Genom att automatisera repetitiva arbetsuppgifter får personalen hos våra kunder tid att ägna sig åt frågor där mänskliga egenskaper som empati, kreativitet och  problemlösning behövs.  

Jag ser utmaningar dels med skapa förståelse för att det inte handlar om att robotar tar våra jobb, och dels att få organisationer att bryta sina silos, och arbeta tillsammans mellan affär och IT för att kunna lyckas med sin automation.

Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?
På arbetet får jag energi av möten med människor, och av att kunna bidra till förändring som leder till bättre resultat för våra kunder. Jag får också mycket energi av att lära mig nya saker.  På fritiden är jag gärna ute i naturen på olika sätt när jag inte lagar mat.  På vintern skidåkning och på sommaren är jag gärna på vårt sommarställe som ligger på en ö i Mälaren.

publicerad: 2019-05-02