Stort intresse när Telia Company bjöd in Ruter Dam till nya kontoret, 3 okt.

Pressreleaser - arkiv - Stort intresse när Telia Company bjöd in Ruter Dam till nya kontoret, 3 okt. - ctl00_cph1_image1

Johan Dennelind, koncernchef Telia Company, berättade om den pågående förändringsresan.

Branschen utvecklas snabbt, nya konkurrenter dyker upp hela tiden. En utmaning för Telia att hitta sin plats i de här snabba förändringarna med nya tekniksprång och en framtid som ingen riktigt vet hur den ser ut.

IMG_7797.JPG

-        Vi sätter medarbetare och kunder i fokus. Människor är grunden i vår förändringsresa. Vi är ett värderingsstyrt företag där det är viktigt att vi alla lever våra värderingar. Ledningsgruppen ska gå i bräschen. Telia är lyhörda för kunders, medarbetares och samarbetspartners behov. Vi gör mätningar för att se hur vi lyckas. Då utgår vi både från VAD  våra medarbetare gör och HUR. Det här nya huset är ett exempel på våra kärnvärden; dare, care och simplify. Det är designat för öppenhet, rymd, transparens, förändring, möten. I entrén känns möblerna som om man är hemma. Inne i huset finns mängder av symboler för Telias historik och utveckling, säger Johan.

Telia är teknikstyrt, samtidigt som framtiden ligger i att möta människors nya behov. Teknik är en nödvändig bas. Den gamla organisationen med pelare fungerar inte i snabb förändring. Människor måste samarbeta på nya sätt.

Magnus Leonhardt, head of Strategy & Business Development, talade om Telias många nya satsningar. Här blandas högt och lågt, utifrån kunders och partners tänkbara behov och möjliga samarbeten. 

IMG_7882.JPG

-        Telia har mycket data och information som kan användas klokt tillsammans med partners. Det kan gälla trafik och stadsplanering, hur man kan använda självstyrande fordon i gruvor och liknande. Vi börjar med behovet och i slutänden ska det naturligtvis vara lönsamt, sa Magnus.

IMG_7876.JPG

Lotti Lundell Berg, RD17, head of Transformation ansvarar för många olika förändringsprojekt. Lotti är ansvarig för helheten, men varje projekt ”ägs” av en linjechef och varje förändringsområde har en sponsor i Telias ledningsgrupp. Rapporteringarna är regelbundet återkommande.

-        För att lyckas måste vi arbeta tvärs över linjen i virtuella grupperingar med många inblandade. Ledningens stöd är avgörande för framgången. Vi känner deras fulla stöd och engagemang, säger Lotti.

IMG_7890.JPG

Den kunniga publiken ställde många frågor. Tyckte att Lottis sätt att leda projektet kunde ses som en typ av virtuell matris-organisation. Sedan diskuterades detaljer kring det. Liksom hur Telia tjänar pengar och tar betalt. Utmaningar där det inte går att ta betalt, hur tänker man där? I grunden är det nätet och dataöverföringen som Telia idag kan ta betalt för. Internet och telefonsamtal blir billigare och får fler konkurrenter. Så hur ska Telia agera i framtiden då? Det är sådant Telia arbetar med.

Till sist mötte Ruter Dam Regina Donato Dahlström, VD för Halebop. Ett telefonabonnemang för yngre personer, många av dem vet inte att Telia är ägare.

IMG_7903.JPG

Bland våra kunder finns många nysvenskar. Arabiska är det andra största språket i Sverige idag. Vi har hittat sätt att möta våra kunder som önskar ringa utomlands till rimliga priser. De ringer till länder som inte har samma wifi och internetstruktur som i Sverige. Det kan gälla Syrien och Libanon som exempel. Vi har service på arabiska. Vi gör undersökningar för att förstå vår målgrupp. Vi är stolta, har spännande utmaningar och tycker att Halebop är ett fantastiskt företag, berättar Regina.

IMG_7863.JPG

Ruter Dam fick göra en rundvandring i det fina nya huset, och när dagen var slut bjöd Telia Company på mingel och god plockmat.

IMG_7905.JPG IMG_7913.JPG

Varmt tack Telia Company 

text: Gunilla Arhén
bild: Jannicke Rinderud 

publicerad: 2017-10-09