Spader Essare möte Ruter Damare på Affärslunch, 26 sep. Sthlm

IMG_7089.JPG

Ett spännande möte på restaurang Prinsen i samband med Affärslunchen. Ingrid Westin Wallinder, Ruter Dam 1987, tog upp vikten av kvinnliga nätverk och att kunna prata och göra affärer med varandra. "Det är en självklarhet för män. Kvinnor är rädda att blanda ihop nätverk, relationer och affärer", påpekar hon.

Spader Essarna talade om vikten av kvinnliga förebilder och att kunna utbyta erfarenheter med andra kvinnor som tycker om jobb och karriär. En berättade att hon känner sig ensam bland manliga kollegor. Därför kändes Spader Ess viktigt för henne. Mentorskapet med erfarna kvinnliga chefer från Ruter Dam programmet har slagit väl ut. Både adepter och mentorer verkar nöjda.

IMG_7694.JPG IMG_7684.JPG

Det var Ruter Dam deltagare som föreslog att vi skulle starta något för yngre kvinnor i karriären. De ville hjälpa yngre systrar. Det var upptakten till Spader Ess som vänder sig till yngre drivna kvinnliga chefer med erfarenhet av att leda personal. Viktiga ämnen behandlar jobbet, karriären och framtiden samt utmaningar i livspusslet. Bland årets 28 Spader Essare finns dels traditionella företag som brukar sända deltagare till Ruter Dam företagen, dels nya företag från Skåne i söder till Umeå i norr.

Text: Gunilla Arhén
Foto: Jannicke Rinderud

Foton från lunchen

Läs här om Spader Ess programmet

publicerad: 2017-09-28