AA9I4529.JPG

Fantastisk stämning när Ruter Dam firade 30-års jubileum

Tema: Kvinnliga förebilder

Eftermiddagen bjöd på ett spännande program med kvinnliga förebilder under ledning av moderator Helena Stålnert. 

Britta Burreau, ny ordförande i scouterna, VD KPA, Ruter Dam 2014. Scouterna är lika viktiga idag som för 100-år sedan då man startade i London som ett integrationsprojekt för pojkar i slummen.  Slående likt dagens Sverige med ensamkommande flyktingpojkar. Scoutrörelsen har fortfarande en viktig roll att fylla.

Poker Wallenberg, bl a styrelseordförande Grand Hotel  om den kvinnliga förebilden och pionjären Wilhelmina Skogh som utvecklade Grand Hotel och skapade  Vinterträdgården för 100-år sedan. Hon kom till Stockholm som 13-åring, utan pengar eller utbildning och lyckades göra sig ett namn inom hotellvärlden, i Sverige och hela Europa.

Thi Nguyen, ekonmichef Hitta.se Spader Ess 2017 om sin bakgrund som båtflykting till chef i ledningsgruppen. Hon och familjens attityd var redan att försörja sig själva , hitta jobb och integreras i det svenska samhället. Thi sporras av att tävla och vinna, ingenting är omöjligt. Redan som liten hittade hon svenska mentorer som hjälpte henne med läxläsning.

Sara Öhrvall , senior rådgivare på Mindmill Networks, styrelseledamot Investor, SEB, Bonnier News, Bonnier Books och Vinnova om vad som händer när alla är uppkopplade, hur det påverkar affärer och ledarskapet. Idag samlas mängder av data. Detta är en affärsmöjlighet om fakta analyseras rätt. Men det ställer nya krav på etik för att skydda individers integritet.

Paneldiskussion med Marie Ehrling, bl a styrelseordförande Telia Company, Sonat Burman Olsson, tidigare President & CEO Coop Sverige, Lena Olving, President & CEO Mycronic. De diskuterade utmaningar och framtidens ledarskap i en snabb föränderlig digital värld. Hot, möjligheter och framtidsvisioner.

Intervju med Gunilla Arhén Grundare Ruter Dam om hur det var när Ruter Dam startade för 30-år sedan och allt som hänt sedan dess. Och om jubileumsboken ”Ruter Dam – 30 år av kvinnlig chefsutveckling” utgiven av Förlaget Näringslivshistoria.

Intervju med Ruter Dam nya VD Marika Lundsten, om nytänkande i samklang med historien. Att förvalta förädla samt spetsa till i framtidens Ruter Dam.

Ruter Dams ordförande Gunnel Duveblad tackade Gunilla Arhén för trettio framgångsrika år.

Prisutdelning till Årets Ruter Dam 2017 – Susanne Ehnbåge Koncernchef NetOnNet
Med rätt attityd, hårt arbete samt bra chefer utnämndes hon till VD redan 37 år gammal.

Kvällen avslutades med grandiost 30-års firande på Grand Hotel. Poker Wallenberg hälsade välkommen till helt nyrenoverade Vinterträdgården. Hedersgäst var näringslivsprofilen och förebilden Lena Treschow Torell.

Det var en fantastisk ”Glittery business” afton med prominenta gäster.