Ruter Dam i Göteborg på besök hos Vinn

Kopia_2490.jpg

 

Energi och inspiration under besöket på Vinn
Den 16 maj samlades runt tjugo Ruter Damare i Göteborg för ett mycket intressant besök på Vinn. Entreprenörskap, varumärkesutveckling och digitala strategier var några av kvällens frågeställningar och besöket avslutades på en takterrass med utsikt över hela Göteborg en ljuvlig försommarkväll.

IMG_2489.JPGKarin är VD för varumärkesstrategibolaget Innvinn som först lanserades som en e-learning plattform och som idag involverar uppdragsgivaren från dag ett. Den stora utmaningen är att hitta den uttalade varumärkesstrategin (why?) som består trots ständig förändring. Karin kunde också konstatera att vissa uppdrag kommer ur det faktum att bolaget har svårt att rekrytera. Det tydliga varumärkesbudskapet och -löftet blir allt viktigare för dagens och morgondagens arbetskraft.

Tove Bäcker som är VD för bolaget Humlebee, ett bolag som arbetar med digitala strategier, kunde också berätta att man lyckas locka till sig globala topptalanger både utifrån arbetssätt och arbetsuppgifter. Inom Humblebee är uppfattningen att man både kan påverka ”på riktigt” och ha riktigt roligt i sin yrkesroll. Man väljer också aktivt att jobba med det multikulturella och bjuder in internationella studenter till temporära uppdrag. Även här gäller konceptet ”co-creation” med uppdragsgivaren och de flesta projekt utvecklas för att säkerställa att man bygger det som verkligen behövs och inte bara det som ursprungligen efterfrågats.

IMG_2491.JPGRegelbundna VD-träffar och ett aktivt utbyte av erfarenheter gör Vinn till en stark grupp präglat av entreprenörskap och affärsmannaskap. Alla medarbetare skall kunna vara delägare och ta ansvar för det egna bolagets utveckling. På så sätt skapas delaktighet och frihet i företagskulturen.

Efter en lång avslutande diskussion över en macka på en solig takterrass var vi många nöjda deltagare som hade fått ny energi och nya idéer.

publicerad: 2018-05-22