top of page

Ulrika Toftevik, Ruter Dam 2011, ny Senior Vice President & CFO för CEVTBerätta om ditt nya jobb

I min roll som CFO så kommer jag vara Senior Vice President vilket innebär att jag rapporterar till CEVT:s CEO Mats Fägerhag och blir en del av hans Executive management team. CEVT (China Euro Veihle Technology) ingår i Geely som har 130.000 anställda. Med det kommer jag ha ett nära samarbete med Geely avseende rapportering, investeringar och strategier.


Vilka utmaningar står du inför?

Då CEVT är flera bilmärken inom Geely group (däribland Volvo cars, Polestar, Lync and Co mm) så måste jag säkra en bra finansiering och kontroll över våra utvecklingsprojekt. Jag kommer både ha ett samarbete med våra ägare, de olika brands vi levererar till samt till CEVT:s styrelse. Då jag har en bakgrund som ansvarig för APAC finance inom Volvo group kommer det att hjälpa mig att förstå och överbrygga skillnaderna och fördelarna med kinesisk och svensk kultur.


Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden?

När jag är ledig spenderar jag gärna tid med min sambo och vänner. Jag älskar att rida och spela padel och när vi inte har pandemi tider har jag en verklig passion för att upptäcka världen, det har blivit många sådana både privat och i tjänsten.

Yorumlar


bottom of page