top of page

Temakväll om innovation med Ruter Dam och IVAs Näringslivsråd


Igår bjöd vi in till en temakväll om innovation i syfte att utbyta tankar kring Sverige som innovationsland och hur vi kan utnyttja denna superkraft för att stärka Sveriges konkurrenskraft. Sverige rankas som ett av de mest innovativa länderna i världen, sett till antal historiskt banbrytande uppfinningar, patent i förhållande till folkmängden och nystartade innovationsföretag. Femtio stycken av dessa uppfinningar kan man läsa om i boken ”Svenska innovationer som förändrat världen”.


En av författarna till boken, Eva Krutmeijer, RD02, modererade kvällen tillsammans med Eva Hansdotter, RD02 och tillsammans med alla inbjudna gästföreläsare fördjupade vi oss i frågor som: Hur blir vi mer innovativa i våra företag? Hur samverkar vi mer strategiskt

till exempel med akademin och start-ups? Varför är innovation en kulturfråga? och varför är det så få kvinnliga innovatörer?

Vi fick även ett medskick till publiken från Leif Johansson:


1) Var rädd om de som tänker annorlunda

2) Våga lägga budgeten åt sidan och styr mer på visionenKvällen avrundades med ett härligt mingel där vi fortsatte diskutera högt och lågt och utbytte tankar och erfarenheter mellan nätverken.


Stort tack till alla medverkande som personligt och proffsigt delade med sig av sina tankar och erfarenheter under kvällen:

Magdalena Gerger, RD06, Ordf. IVA:s näringslivsråd

Leif Johansson, Nätverket Kultur och Struktur för framtidens företag

Marika Lundsten, Vd Ruter Dam

Charlotte Brogren, RD01, CTO Alimak Group

Maria Åstrand, Managing Director råmaterial Northvolt

Fredrik Hörstedt, Akademisekreterare IVA

Susanna Campbell, Ekonom och styrelseproffs

Eva Hansdotter, RD02, Nätverket Kultur och Struktur för framtidens företag

Eva Krutmeijer, RD02, Författare och moderator


Och tack till alla som deltog med kloka insikter och tankar.


Kika gärna in lite bilder nedan!
コメント


bottom of page