top of page

Stort grattis till Marie-Josée Leblond, RD22, ny roll som CIO på GlobalConnect!


Berätta om ditt nya jobb och vad nya tjänsten innebär?

Jag börjar som Group Chief Information Officer (CIO) på GlobalConnect den 2 oktober 2023. I min roll som Group CIO kommer jag att leda en IT-organisation med medarbetare som stödjer alla företagets affärs- och supportprocesser. Mitt uppdrag innebär att utforma och genomföra IT-strategier med fokus på modernisering, digitalisering och automatisering, samt säkerställa effektivitet och säkerhet. Allt detta görs med målet att förbättra våra kunders upplevelse och framgång.

För att ge lite kontext är GlobalConnect en ledande digital infrastruktur- och datatjänstleverantör som verkar i Norra Europa med ett imponerande 155 000 kilometer långt fibernätverk. En intressant fakta är att GlobalConnect står för över hälften av all datatrafik in och ut från Norden.

Vilka utmaningar står du inför?

Rollen som Group CIO på GlobalConnect är avgörande för företagets framtid. Med flera fusioner och snabb expansion har vårt IT-landskap blivit alltmer komplext med olika plattformar och system. Som Group CIO är det mitt ansvar att sammanföra och rationalisera detta landskap genom att skapa enhetliga, skalbara och säkra plattformar som optimalt utnyttjar de senaste teknologierna på bästa sätt. Detta kommer möjliggöra ökad automatisering av våra kärnprocesser och bidra till att vi skapar en mer effektiv och konkurrenskraftig organisation inför framtiden.

Vilka är dina drivkrafter?

Mina främsta drivkrafter är att engagera mig i meningsfullt arbete där jag kan göra en betydande inverkan. Att skapa en meningsfull vision och arbeta mot tydliga mål som leder oss mot vår gemensamma transformation är vad som driver mig. Dessa motivationer inspirerar mig och ger mig kraft att sträva efter framgång och ständig utveckling, både personligen och inom vår organisation.

Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden?

Att bygga och vårda positiva arbetsrelationer är en betydande källa till energi och inspiration för mig på jobbet. Genom samarbete och att dra nytta av varandras styrkor skapar vi en gynnsam arbetsmiljö som motiverar och inspirerar oss. Den samhörighet och arbetsgemenskap som detta skapar ger mig en känsla av positivitet när vi tillsammans strävar efter kontinuerlig utveckling och att nå framgångsrika resultat.

På fritiden praktiserar jag yoga regelbundet för att hålla mig i fysisk och mental form. Tid med min familj är också en viktig energikälla, och jag värdesätter gemenskap och avkoppling tillsammans med dem. Långa promenader med min hund ger mig möjlighet att koppla av och njuta av naturen samtidigt som jag lyssnar på ljudböcker och lär mig nya saker. Genom att kombinera dessa aktiviteter skapar jag en balanserad energi som hjälper mig att vara fokuserad och produktiv i mitt arbete.

Comments


bottom of page