top of page

Stort grattis till Chatarina Eriksson, RD17, ny VD på Visit Dalarna


1. Berätta om ditt nya jobb och vad nya tjänsten innebär?

Jag tillträder som VD för Visit Dalarna den 17 oktober. Dalarna är redan idag Sveriges fjärde största besöksregion med målet att år 2030 vara norra Europas ledande och mest attraktiva destination, som erbjuder välkomnande och äkta upplevelser året runt med en omsättning om 12,5 miljarder. Det innebär att jag är med och leder och ansvarar för att tillsammans med alla företag, kommuner, medarbetare och andra intressenter göra denna förflyttning. Att hela besöksnäringen i Dalarna tillsammans tagit fram denna målsättning känns oerhört stimulerande och kraftfullt.


2. Vilka utmaningar står du inför?

Inledningsvis är det att bli väl insatt i Visit Dalarnas verksamhet, lära känna alla medarbetare och besöksnäringen i Dalarna, företag, kommuner och andra organisationer. Som många andra företag så verkar vi nu och framåt i en tid av förändring, vilket utmanar oss på många sätt där både läget i vår omvärld med stigande räntor och elpriser parallellt med den digitala transformationen och förväntningar om ökad hållbarhet påverkar framtidens besöksnäring vilket medför att bred samverkan är centralt framåt.
3. Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden?

Jag får massor med energi på jobbet av att vara ute i verksamheten och av att jobba tillsammans med andra mot gemensamma mål och resultat. Jag har stor passion för att utveckla medarbetare och verksamhet mot gemensamma mål och vara nyfiken på att lära nytt - gärna varje dag. Tid för reflektion är något jag värdesätter alltmer, det ger kraft och driv framåt. På fritiden så får jag energi och återhämtning genom att vara med familj och vänner och gärna i skog och natur eller att laga mat tillsammans. Vi är ofta i vårt fritidshus i fjällen där vandring och skidåkning både på längden och utför ger energi och återhämtning. Jag läser gärna en bok då och då och besöker inspirerande och stimulerande miljöer och platser runt omkring mig.


Comments


bottom of page