top of page

Stort grattis till Cecilia Vestin, Ruter Dam 2021, VD för Kåpan Fastigheter


1. Berätta om ditt nya jobb och vad nya tjänsten innebär? Jag är sedan i juli VD för ett av Sveriges största bolag inom samhällsfastigheter, Kåpan Fastigheter. Vi ägs av Kåpan pensioner som förvaltar pensionen åt alla som varit och är statligt anställda. Vi äger fastigheter till ett värde av ca 16 miljarder och vi har i huvudsak statliga myndigheter som hyresgäster. Det vill säga Polisen, Domstolsverket m.m. Mitt uppdrag är att bygga upp bolaget, anställa medarbetare och ta hem förvaltningen av fastigheterna som SBB idag har uppdraget för. Vi kommer äga våra fastigheter länge och vi bygger upp detta smart och stabilt tillsammans. Vi vill växa med våra hyresgäster.


2. Vilka utmaningar står du inför? Jag har fått en unik möjlighet att tillsammans med mitt team bygga upp ett bolag som redan har ca 60 fastigheter i hela landet. Utmaningen nu är att fortsätta anställa personer till det team vi behöver vara för att äga, utveckla och förvalta fastigheterna så det blir så bra som möjligt för våra hyresgäster. Vi befinner oss i en orolig marknad och en omvärld som står inför stora utmaningar, det gör vårt arbete med våra hyresgäster än viktigare.3. Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden?

Mitt jobb i sig är så oerhört roligt, vi befinner oss i en uppbyggnadsfas och hjälps åt med allt, det är en lärorik och tillfredställande period, det ger så mycket mer energi än det tar. Men visst behöver jag också ladda! Jag prioriterar min träning och att vara med min familj. Jag älskar värmen så vi reser när vi kan, då blir det böcker och tanka upplevelser med min man och våra barn.

Comments


bottom of page