top of page

Stort grattis Mia Engnes, RD14, ny roll som Projekt Direktör på OX2


Berätta om ditt nya jobb och vad nya tjänsten innebär?

Jag började på OX2 i November som Projekt Direktör, där jag ska ansvara för att etablera havsbaserade vindparker. Mitt första projekt är Galene, som kommer att bidra med 1,7TWh grön el när det kommer i drift.


Vilka utmaningar står du inför?

Min och vår största utmaning är tålamod. Klimatproblemen är här nu men processer och beslut går långsamt, det måste gå fortare om vi ska klara omställningen. Jag vill se resultat - fossilfri energi nu.


Vilka är dina drivkrafter?

Att på riktigt genomföra omställningar för att undvika en kokande planet: jag började fighten på Tetra Pak och Billerud, kartong mot plast, fortsatte på Northvolt: batterier mot bensin/diesel och nu vindkraft mot kol.  


Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden? Att få driva projekten tillsammans med grymma team och däremellan njuta av vår underbara Svenska natur gärna i Åre och Dalarna tillsammans med familjen. Då mår jag som en prinsessa.

Comments


bottom of page