top of page

Stort grattis Charlotte Gamnis, RD18, ny tjänst som Head of HR & Sustainability på Stockholm Exergi


Berätta om ditt nya jobb och vad nya tjänsten innebär?

Efter många år på stora globala bolag är det spännande att komma in på ett mer lokalt företag där jag kommer närmare både affären och alla medarbetare.  Stockholm Exergi förser 800 000 stockholmare med värme och kyla och vi har nyligen fått tillstånd för koldioxidinfångning så framtiden är mycket spännande. I min nya roll har jag övergripande ansvar för HR, hållbarhet, verksamhetsutveckling, arbetsmiljö och säkerhet. En viktigt uppgift är också att bidra strategiskt i företagsledningen.  

 

Vilka utmaningar står du inför? 

Stockholm Exergi har ett tydligt hållbarhets fokus och vårt viktiga projekt att bli först med att erbjuda lösning för infångning av koldioxid kräver att vi är bra på att säkerställa rätt kompetens, både genom rekrytering och genom upskilling av egen personal. Vi behöver också säkra effektivitet i våra processer, att allt arbete utförs säkert och så klart att vår personal trivs och utvecklas på jobbet. En annan viktig fråga för mig är mångfald och inkludering och att se till att vi speglar det samhälle vi verkar i, tex behöver vi aktivt jobba för att locka fler kvinnor till vår verksamhet. 

 

Vilka är dina drivkrafter?

Mina främsta drivkrafter är att bidra till andras utveckling och till ett hållbart samhälle. För mig är öppenhet och inkludering viktigt, att ta in nya perspektiv, att våga testa nytt, att samarbeta för att uppnå resultat och samtidigt ha kul på jobbet. 

 

Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden? 

Energi får jag av att prata med kollegor och vänner och att lära mig nya saker. 

På fritiden gillar jag att vara ute i naturen, umgås med familj och vänner och så tycker jag det är kul att spela padel, yoga och att kolla handboll. 

Comments


bottom of page