top of page

Stort grattis Annika Ölme, RD14, CTO och SVP Technology Development på SKF Group1. Berätta om ditt nya jobb och vad nya tjänsten innebär?

Jag tillträder den 15 oktober som Chief Technology Officer and Senior Vice President Technology Development på SKF Group och tar plats i koncernledningen. Det innebär att jag kommer att ansvara för all teknisk utveckling globalt på bolaget för både existerande och nya produkter och erbjudanden.


2. Vilka utmaningar står du inför?

Den första utmaningen blir att lyssna och sätta mig in i verksamheten trots att jag arbetat på SKF tidigare i min karriär. Mycket har hänt sedan jag lämnade för nästan 6 år sedan. På SKF finns en fantastisk teknologi och kompetens och vi vill skapa ännu bättre avkastning på våra investeringar inom R&D. För detta behöver vi arbeta nära våra kunder och prioritera rätt så att våra tekniska framsteg levererar värde för kunderna. Detta kräver mycket samarbete, både inom den organisation jag ansvarar för men även med övriga delar av SKF och med våra kunder. Jag kommer också att arbeta aktivt tillsammans med resten av koncernledningen med att utveckla och förnya SKF i stort, och ledarskap kommer vara ett fokusområde för mig.


3. Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden?

Jag får mycket energi och återhämtning genom att spendera tid med min familj och mina vänner i vårt fritidshus i skärgården, närhet till havet ger mig perspektiv och lugn. Segling, tennis och skidåkning är viktiga delar för att skapa energi genom motion. På jobbet får jag energi av att utveckla ledare, umgås med kollegor och lära mig nya saker. Att skapa resultat och förändring med mitt team driver mig framåt och skapar energi.

Comments


bottom of page