top of page

Ruter Dam:are på nya poster inom Volvo Cars

Ana Erixon, Ruter Dam 2020, tar över efter Susanne Hägglund, Ruter Dam 2018, som blir ny vd för Volvo Car Portugal.Susanne Hägglund, Ruter Dam 2018, blir ny VD för Volvo Car Portugal

Berätta om ditt nya jobb och vad nya tjänsten innebär.

Att vara VD på ett marknadsbolag inom Volvo Cars betyder är att man är företagets främsta varumärkesambassadör på marknaden och utsedd för driva företagets kundcentrerade transformation med fokus på elektrifiering, nya ägarskapsmodeller och online-försäljning tillsammans med det lokala teamet, och våra viktiga partners på marknaden. Jag har försäljningsansvar och bidrar tillsammans med teamet till att företagets tillväxtmål uppnås.


Vad ser du själv att du främst kan bidra med?

Jag skulle säga att det framförallt är fyra områden: 1) Att som kvinna och med en annorlunda bakgrund än vad som är gängse i bilbranschen komma in med nya perspektiv 2) Att som uppväxt i en handlarfamilj, där jag har hört samtal om affärer sedan barnsben, samt med erfarenhet från andra industrier, bidra med erfarenhet kopplat till affärsfrågor 3) Erfarenheter från min senaste roll som ledare för Volvo Cars eftermarknad, den del av användarfasen som starkast bidrar till kundlojalitet 4) Erfarenhet av att arbeta med strategi, i olika former, roller och sammanhang, samt erfarenhet av att driva förändring.


Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden?

Generellt så motiveras jag av att lära mig nya saker, nå mål och leverera värde, kunna påverka och driva förändring mot det bättre, mänskliga möten och relationer där man uppnår saker tillsammans. Men specifikt kopplat till den nya rollen så är det särskilt spännande att vara med och leda företaget i en tid då vi skapar en helt ny kundupplevelse tillsammans med våra partners i återförsäljarledet.Ana Erixon, Ruter Dam 2020, ny VP för Volvo Car Service Business

Berätta om ditt nya jobb och vad nya tjänsten innebär.

Att ansvara för Volvo Car Service Business innebär att skapa förutsättningar för maximerad mobilitet, att minska mängden ofrivillig downtime av bilar. Detta gör vi tillsammans med 2500 återförsäljare globalt, där vi servar och underhåller bilar, men även via mjukvara direkt till kund. Den häftigaste delen kanske ändå är arbetet kring att skapa cirkuläritet.


Vad ser du själv att du främst kan bidra med?

Utmaningen på Volvo Car Service Business är att balansera en dualitet, att hantera dagens affär men bygga en väsentligt annorlunda framtid. Jag har haft förmånen att leda organisationer i förändring där samarbete och innovation varit ledord samtidigt som min passion ligger i att leverera här och nu. Jag tror att jag kan skapa stabilitet och tydlighet i en industri som är mitt i en enorm transformation.


Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden?

Oavsett om det är på jobbet eller privat så är det mänskliga mötet det centrala för att fylla mina energidepåer. På jobbet är samarbete och hitta långsiktiga lösningar det som ger mig mest energi, gärna med mycket skratt. På fritiden får jag min energi från familj och vänner, kryddat med god mat och idrott.

Kommentare


bottom of page