top of page

Ruter Dam 2005 genomförde sitt 15 - årsjubileum på Vadstena Klosterhotell


Vi är så glada att få höra om återträffar i Ruter Dam. Ruter Dam 2005 genomförde sitt 15 - årsjubileum med en konferens på Vadstena Klosterhotell och här nedan får vi en inblick av dagarna:

"Stort tack Ruter Dam som förde oss samman 2005, då vi hade privilegiet att få gå det innehållsrika och utvecklande Ruter Dam programmet tillsammans. Vilket lärorikt år!


Till följd av Covid pandemin fick vi skjuta vårt jubileumsfirande ett helt år, men den 9 - 11 september 2021 blev det äntligen dags för oss att fira. Vi blev hela 24 Ruter Damer som slöt upp på konferensen med temat ”Trender och utmaningar i dagens samhälle ur företags- och medarbetarperspektiv. Livet efter pandemin. Det nya normala?” Programmet var välfyllt och vi blandade föredrag med runda bordssamtal, walk & talks och gemensam trendspaning.


Vi pratade bland annat om ”Aktuella och framtida frågor kring hållbarhet” med Pia Heidenmark Cook (Chief Sustainable Officer Ingka Group IKEA) och därefter tog Petra Ålund (Head of Technology, Member of Group Executive Committee at SEB) vid för att lägga grunden till vår diskussion kring effekter av ”Digitalisering och Cyberrisker”.


Vi talade om ledarskap där Catrin Ditz (Digital strategist, Keynote speaker, TEDx speaker) delgav oss sina erfarenheter i form av ”Den nakna chefen” som hon tidigare hållit som ett TED talk.

Under Marie Keidser von Heijnes (Chef HR/Kommunikation/Marknad Förbo AB) och Lena Eliassons (Senior Vice President and Head of Group Human Resources Saab AB) ledning resonerade vi kring vikten av ”upskill och ”reskill” och hur vi ska kunna säkra den strategiska kompetensförsörjningen framåt.


Vid runda bordssamtal diskuterade vi sedan vad alla dessa utmaningar innebär för oss som ledare och hur vi behöver hantera allt fler komplexa frågeställningar.


Vi hade walk & talk på temat ”Livet efter pandemin, det nya normala” där vi bland annat berörde värderingsstyrt ledarskap i en digitaliserad värld och vilka förväntningar medarbetarna har på flexibilitet, att jobba hemifrån kontra att vara på arbetsplatsen igen.


Avslutningsvis var Ingrid Stenmark (erfaren styrelsearbetare i svenska och internationella bolag) moderator, då vi diskuterade styrelsearbete generellt och vad som skiljer sig åt i en internationell styrelse kontra en svensk. Vi delade våra samlade erfarenheter och reflektioner inom ämnet.


Dessutom hann vi med härliga morgondopp i Vättern, en historisk vandring där vi lärde oss mer om Vadstena och Heliga Birgitta, en jubileumsmiddag samt ett besök i Vadstena klosterkyrka och munkkällaren.


Vi tycker det är härligt att nätverket fortfarande är aktivt, att vi fortfarande följer och stöttar varandra och att vi har ett fantastiskt utbyte av varandra, både professionellt och personligen efter alla år.


Stort tack till alla Ruter Damer som var med och firade 15 års-jubileet!"

Comentários


bottom of page