top of page

Rozita Dadras, Ruter Dam 2020, ny Talent Acquisition direktör Europa, Mellanöstern & Afrika på IBM


Vad innebär din nya tjänst? Mitt mål är att hjälpa IBM Europa, Mellanöstern och Afrika att uppnå dess tillväxt planer samt att ta nya marknadsandelar genom att hjälpa verksamheten attrahera, hitta samt anställa rätt talanger och där vi säkerställer en fantastisk medarbetar upplevelse. Jag leder en organisation med 300+ anställda i EMEA (Europa, Middle East och Africa) och YTD (jan 2021 fram till nu) har vi fyllt +11 000 positioner. För att ständig kunna vara på framkant utvecklar vi konstant våra verktyg samt tillvägagångssätt, som bland annat innefattar AI, ”gamification”, Design Thinking, Agila arbetssätt samt cognitiva lösningar anpassad efter verksamhetens behov. Mitt mål är också att hjälpa verksamheten att skapa diversifierad och inkluderande arbetsstyrka där kvinnlig mångfalt ligger i stor fokus. Så rollen som talent Acquisition direktör omfattar hela kandidatresan, från attraktion, anställning, bedömning till onboarding.


Vad ser du själv att du främst kan bidra med? Min förhoppning är att min förstahandserfarenhet av verksamhetens unika utmaningar och krav som tidigare affärsansvarig i verksamheten och HR direktör kunna bygga vidare på den strategiska agenda som TA byggt fram samt utveckla nya verktyg och arbetssätt som gör att vi blir snabbare och bättre på att hitta den bästa talangen för IBM. Dessutom så drivs jag enormt av utmaningar samt möjligheten att påverka förändring så därmed är jag väldigt glad för denna nya utmaning.


Vad gör du för att få energi i jobbet och på din fritid? Det är självklart att spendera så mycket tid som möjligt med min familj (min man och våra två barn, Adrian och Chloé) samt försöker spendera så mycket tid jag kan på att måla tavlor(oljemålningar)

Comments


bottom of page