top of page

Pernilla Norlin, Ruter Dam 2015, ny chef Analys och påverkan, på Sveriges IngenjörerBerätta om ditt nya jobb och vad tjänsten innebär?

Sedan januari är jag chef för enheten Analys och påverkan på Sveriges Ingenjörer. Idén är att skapa opinion för att stärka ingenjörsrollen liksom för ett långsiktigt hållbart arbetsliv och samhälle. Alla är överens om att nya tekniska lösningar är nödvändiga för att vi ska kunna hantera de stora samhällsutmaningarna kring klimat, energiförsörjning, hälsa med mera. Vårt jobb är att lyfta fram att ingenjörernas kompetens och villkor är avgörande för framgång för Sveriges många teknikbaserade företag.

Vad ser du själv att du främst kan bidra med?

Jag kan bidra med såväl ett analytiskt som ett kommunikativt perspektiv givet mina 20 år i kunskapsintensiva organisationer i skärningspunkten mellan näringsliv, politik och forskning. Det handlar om att jobba såväl med policyutveckling som opinionsbildning. Här tror jag att jag har goda förutsättningar att coacha utredare, experter och statistiker till att ta fram än spetsigare kunskapsunderlag som i sin tur kan ge en stärkt debatt.

Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden?

På jobbet får jag energi av att tillsammans med teamet utveckla goda idéer för analyser och projekt samt hitta sätt att nå ut med resultaten. Just nu sätts planerna för Almedalsveckan med många kreativa inspel. På fritiden är det träning och kultur som gäller. Till veckan skjutsar jag sönerna till fotboll och teater. För egen del blir det löpning och Liljevalchs Vårsalong med en god vän. Ser sedan fram emot skidåkning med familjen under sportlovet.


Commentaires


bottom of page