top of page

Nina Åxman, Ruter Dam 2019, VP Global Operations på Sandvik Rock Tools


Berätta om ditt nya jobb Jag ansvarar för den globala försörjningskedjan inom Sandvik Rock Tools: planering, inköp, produktion, lager och distribution. Vi gör borrverktyg (borrkronor och delar till borrsträngarna), tjänster och tillhörande digitala lösningar till gruv- och anläggningsindustrin och levererar till kvalitetsmedvetna kunder över hela världen.

Vilka utmaningar ser du? Mitt uppdrag är att forma den nya organisationen ’Global Operations’ och sätta rätt roadmaps och rätt arbetskultur så att vi når våra mål om en försörjningskedja och produktionsnätverk i världsklass. Vi ska vara industriledande inom hållbarhet och säkerhet. Vi har en spännande förändrings- och digitaliseringsresa framför oss. I coronatider är den extra utmaningen för mig att balansera krisledning för den globala försörjningskedjan med att bygga upp den nya organisationen och lära känna branschen/bolaget - allt från ”home office”!

Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden? Jag är passionerad dykare med särskild fascination för hajar. Gillar sport, fotografering och att utforska världen i största allmänhet. Vintertid volontärarbetar jag på Stadsmissionen på helgerna. Letar efter givande hobbies för min veckopendling till Sandviken.

bottom of page