top of page

Lena Hedlund, Ruter Dam 2001, ny Kommunikationschef Länsförsäkringar AB

Berätta om ditt nya jobb

Länsförsäkringar är en federation som består av 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger service- och utvecklingsbolaget Länsförsäkringar AB (LFAB). Som Kommunikationschef på LFAB ansvarar jag för intern och extern kommunikation samt övergripande ansvar kring varumärkesfrågor. Arbetet utförs genom löpande operativa frågor och i kommunikativa projekt både inom avdelningen och med kollegor i länsförsäkringsgruppen.

Vi ansvarar för varumärkesstrategi och gemensam varumärkeskommunikation, pressjour, PR- aktiviteter och koordinering av arbete med public affairs. Vi lägger även mycket tid på internkommunikation, både i löpande verksamheten och i förändrings- och utvecklingsarbete.


Vilka utmaningar ser du?

Vi har nog alla vant oss vid digitalt arbete hemifrån, men det är en viss utmaning att starta upp i ny roll på distans.

Länsförsäkringars breda verksamhet inom försäkring, bank, liv och pension ger fantastiska möjligheter men kan ibland vara en utmaning när det gäller att kommunicera kring alla områden. Sedan är det en utmaning med ett medielandskap i snabb utveckling och förändring. Det är stort brus, trångt om utrymme och det krävs ständigt bra och relevant kommunikation för att synas.


Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?

Jag gillar att vara ute naturen både genom utflykter med båt, vandring, skidåkning och löpturer. Sedan lägger jag mycket tid på hus och fritidshus och att umgås med familj och vänner (vilket förhoppningsvis kan bli mer av under 2021). Och ett år som detta har det blivit en hel del tittande på film och serier.


Comments


bottom of page