top of page

Kristina Nyquist, Ruter Dam 2014, ny CEO på Siemens Mobility


Kristinas uppdrag på Siemens Mobility är att leda och utveckla en verksamhet med 45 medarbetare och 250 MSEK i omsättning, där fokus ligger på att göra det möjligt för leverantörer av transporttjänster över hela världen att göra tåg och infrastruktur intelligenta, effektiva och hållbara. Kristina kommer till Siemens efter sju år på ABB, senast som biträdande projektdirektör för SJ:s X2-uppgradering och dessförinnan bland annat som verksamhets-, drifts- och projektchef på ABB FACTS. Innan ABB arbetade Kristina i 15 år på Bombardier med konstruktion, leverans och försäljning av tåg, med fokus på exportmarknader.


Vilka utmaningar ser du?

Behålla vår marknadsledande ställning inom banmatning samt signalsystem för tunnelbana på den svenska marknaden samtidigt som vi utökar andelen lokalt utfört arbete inom dessa projekt. Ger möjlighet till kompetenshöjning för våra medarbetare och samtidigt att vi kan supporta kunderna snabbare och bättre.

Utöka vår serviceaffär både inom banmatning och inom lokservice, där vi redan tagit de första stegen med serviceverksamhet på två orter, Hallsberg och Malmö. Sist men inte minst, att se till att det körs passagerartåg från Siemens på svenska spår i framtiden!


Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?

Ägnar mycket av min fritid åt min familj, man och två döttrar, och får mycket energi av att umgås med dem och att stötta mina tjejer i deras idrottsutövande.

Jag är en energisk person som tycker om att röra på mig, så att röra på mig i form av träning, trädgårdsarbete eller promenad ger mig energi. Är dessutom lite nörd på surdegsbröd, så har alltid en eller olika surdegar puttrande hemma som jag bakar på under helgerna.

Comments


bottom of page