top of page

Kristina Nilsson, Ruter Dam 2014, ny Head of Charging and Infrastructure Solutions på Volvo Group


Berätta om ditt nya jobb

Jag har fått det spännande uppdraget att säkra det globala ekosystemet för laddning och infrastrukturlösningar för både bränslecells och batteri elektriska kommersiella fordon. Detta är en ny roll inom det nya affärsområdet Volvo Energy som har i uppdrag att stärka Volvokoncernens kommersiella hantering av batterier över hela livscykeln samt erbjuda kunder attraktiva och konkurrenskraftiga laddningsinfrastrukturlösningar. Förutom själva laddningstationerna och var de ska placeras, ingår som exempel även olika tekniska lösningar, ruttplanering, kundgränssnitt och betallösningar samt energitillgången och nätet för densamma. I mitt ansvar ingår även delar som industristandardisering, lagstiftning, subventioner, statligt stöd och partnerskap. Sammantaget kan man säga att vi på Volvo Energy tar rollen att leda och accelerera arbetet för hållbara, fossilfria transportlösningar. Att få vara en del av att driva hållbarhet på ett konkret sätt som detta, både för våra kunder och för samhället, känns som en otrolig chans att kunna göra skillnad på riktigt.


Vilka utmaningar står du inför?

Givet är att vi ska fokusera på den senaste tekniken, som t ex högpresenterande laddningslösningar som optimerar tiden det tar för att ladda en lastbil, men parallellt har vi även ambitionen att vi ska göra det med förnybar elenergi. Allt för att minska miljöpåverkan från bränslecells och batteri elektriska kommersiella fordon och maskiner! Därtill kommer naturligtvis utmaningarna att få hela eko-systemet på plats globalt och i tid för att möta behoven från både marknad och samhället.


Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden?

Jag drivs och får energi av att ta mig an nya utmaningar och lära mig nya saker både privat och inom arbetet. Det lär mig att lägga upp mål och delmål och att fira dessa, att inse vikten av alla ingående delar, såsom träning, kost, uthållighet, timmar, team, återhämtning och en lagom dos av envishet, det lär mig att jag kan flytta mina gränser och att fortsätta trots att det i stunden kan kännas omöjligt, man klarar mer än man tror.

I helgen sprang jag mitt första marathon och det var en fantastisk känsla som definitivt gav mersmak.

Yorumlar


bottom of page