top of page

Jessica Öberg, Ruter Dam 2013, ny VD för Combitech


Berätta om ditt nya jobb Combitech är en nordisk lösnings- och konsultpartner som erbjuder tjänster och åtaganden inom bl.a digital transformation, cybersäkerhet och totalförsvaret. Vi är 2100 medarbetare som hjälper och stöttar företag, industri och offentlig sektor att dra nytta av teknik och digitalisering för ett hållbart och säkert samhälle. Vi bidrar med ”Technology with a purpose”. Jag axlade rollen som vd för Combitech 1/7 i år men jag känner bolaget väl då jag har arbetat som styrelseordförande i Combitech de senaste 4 åren. Jag ser fram emot att nu få arbeta än mer operativt med bolaget i rollen som vd och jag är stolt att få fortsätta vår resa där vi i praktiken hjälper våra kunder med vår kunskap och avancerade lösningar till att göra bilar säkrare, vården effektivare, industrier långsiktigt mer hållbara och vårt försvar starkare. Att Combitech dessutom är ett ”people-företag” där vi sätter våra medarbetare i fokus tillsammans med ny teknik, tycker jag är en inspirerande kombination. Vi värdesätter kompetensutveckling och utvecklar ständigt våra medarbetare så att de i sin tur kan utveckla våra kunder. Dessutom är det viktigt med en stabil och långsiktig ägare, vilket Combitech har i försvars- och säkerhetskoncernen Saab.


Vilka utmaningar ser du?

Vår omvärld har förändrats och Sverige befinner sig mitt i återuppbyggnaden av ett starkt och modernt totalförsvar, där ser jag att Combitech bidrar med en unik kombination av metodutveckling, krisberedskap och kunskap inom cybersäkerhet och kommunikation för både militärt och civilt försvar.

Vi befinner oss dessutom i en stor omställning som kräver långsiktig hållbarhet inom både näringslivet och samhället i stort där Combitech bidrar med kunskap och erfarenhet inom digitalisering, nya tekniska lösningar och säkerhet.


Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?

Jag får energi av att samtala och diskutera med kloka, framåtriktade och nyfikna personer både privat och på jobbet med kollegor, kunder och samarbetspartners. På min fritid vill jag umgås med nära och kära och en av mina ”laddningsstationer” är när jag får vara med hela familjen vid vår stuga på höga kusten.

Comments


bottom of page