top of page

Intervju med Cecilia Qvist, RD14, VD på Leia Inc!Hej Cecilia! Så roligt att du blivit VD på Leia Inc. Berätta gärna om ditt nya jobb och vad den nya tjänsten innebär? Som VD för Leia Inc. ansvarar jag för alla verksamhetsaspekter för Leia Inc. Skriver Internets nästa kapitel genom att demokratisera hur metaverse blir multiverse. Vårt team har utvecklat ett nytt medium som från grunden förändrar hur människor upplever den digitala världen inom alla livsaspekter – hur de kommunicerar, konsumerar underhållning, lär sig och arbetar. Det jag tyckte var mest intressant med Leia är den fantastiska tekniken – en unik nanoteknik som skapar en 3D-upplevelse utan behov av AR/VR-glasögon. Vi skriver nästa kapitel av Internet, demokratiserar tillgången till en transformativ och interaktiv upplevelse som kommer att förändra hur människor lär sig och kommunicerar under kommande generationer.

Leia Inc. är ledare inom utvecklingen av en helt uppslukande upplevelse på alla skärmar – inklusive mobila – för att förändra framtiden inom alla digitala interaktioner genom enastående tredimensionellt djup och realistiska ljuseffekter. Det är Leias mission att ligga i framkant inom nästa generationens 3D-upplevelser och skapa ett nytt och bättre medium som förändrar hur människor över hela världen upplever det digitala universumet, metaversen, och gör 3D-tekniken tillgänglig för en bredare konsumentbas.Leia Inc:s 3D-visningsteknik på ett skalbart sätt eliminerar behovet av huvudbonader eller glasögon för att replikera kraften i personlig interaktion på alla skärmar – chatt, streaming och spel – så att ”förstärkt” eller ”virtuell” verklighet helt enkelt blir verklighet.


Vilka utmaningar står du inför? Bland över 6 miljarder mobilanvändare i världen förväntas mindre än 1 % börja använda AR/VR-glasögon. Vår banbrytande teknik tänjer därmed på gränserna inom digital kompetens och tillgång. Konsumenternas användningsgrad är ett pågående arbete som kan kräva mer kollektivt/branschomfattande arbete och tid. Framgång kräver att man hittar rätt produkt som tillmötesgår marknadens behov och samtidigt kan anpassas till konsumentens befintliga digitala konsumtion. Det är en enorm utmaning, men utgör också en stor potential och tillmötesgår många behov över hela spektrumet.

● Vår största utmaning är hur vi utnyttjar de tekniska framstegen på alla skärmar – inklusive mobila – och gör nya funktioner tillgängliga för alla, en bedrift som i slutändan kommer att överbrygga de naturliga geografiska och socioekonomiska klyftor som skiljer oss åt.


● Genom att utnyttja det som redan finns kan vi skapa ett kraftfullt gränssnitt som höjer användarnas digitala upplevelse utan att ändra på befintliga vanor inom innehållskonsumtion. Leia Inc:s teknik gör det möjligt att omvandla befintligt innehåll till en förbättrad upplevelse med 3D-ljusfält och skapa enastående och innovativt innehåll för kommersiell användning och konsumentanvändning.


● Samtidigt fokuserar Leia Inc. på att skapa ett mångsidigt och inkluderande team, vilket kommer att påverka resultatet och driva innovativt tänkande.


● 3D-visning – utan behov av glasögon/huvudbonader – blir nästa stora milstolpe för hur vi interagerar digitalt med varandra. Interaktionen ansikte mot ansikte via Zoom och andra 2D-plattformar exploderade efter pandemin. Nu finns möjligheten att helt replikera upplevelsen av direkta möten och underlätta äkta kontakt med människor.


Jag har upptäckt att samarbete och transparens skapar möjligheten att kontinuerligt lära oss av andras utmaningar för att kunna ta itu med våra egna utmaningar. Jag har också haft bra mentorer och förblivit fokuserad på arbetet, som tagit mig från Spotify till LEGO Group och sedan till Leia Inc. På Leia är vårt mål sist och slutligen att skapa ett nytt och bättre medium som förändrar hur människor över hela världen upplever det digitala universumet och metaversen, samt göra 3D-teknik tillgängligt för en bredare konsumentbas. Våra utmaningar driver oss att ständigt fundera på hur vi kan utnyttja våra produkter och tekniken för att uppnå detta, vilket möjliggör en mycket sofistikerad upplevelse samtidigt som vi utbildar konsumenterna och ökar synligheten för våra erbjudanden och vår vision.


Vad gör du för att få energi på jobbet och på fritiden? Jag har alltid inspirerats av det faktum att teknikbranschen aldrig sover. Det är en oändlig resurs till mer energi och idéer som motiverar mig att göra mitt bästa varje dag. Jag brinner verkligen för det arbete som jag gör och har haft turen att under hela min karriär fått arbeta med smarta och begåvade team. Jag blir stärkt av de oändliga möjligheter som finns inom digitala ekonomier eller virtuella världar, där Leia Inc:s teknik blir den gemensamma faktorn för alla uppslukande upplevelser som snart blir lika vanliga för våra vardagsinteraktioner som att skicka sms till våra far- eller morföräldrar eller lägga upp ett foto på sociala medier.


Jag älskar att ständigt lära mig mer om hur tekniken kan förändra vår vardag och förbättra våra interaktioner med varandra. Jag inspireras också av mina kollegor som alltid blickar framåt mot nästa stora genombrott. Teknikbranschen sover aldrig och erbjuder oändliga resurser av energi och idéer som motiverar mig att fortsätta sträva, både personligen och professionellt.

Comments


bottom of page