top of page

Ingela Hålling, Ruter Dam 2011, ny VD för Linxon Sweden


Berätta om ditt nya jobb Jag började i början av oktober som VD för Linxon Sweden. Vi säljer och levererar stora nyckelfärdiga ställverk till olika typer av energibolag och till kunder inom vindkraft och järnvägsexploatering. Linxon startade för två år sedan som en avknoppning från ABB och vi ägs av Hitachi ABB Power Grids och SNC Lavalin. Det svenska bolaget ansvarar för de Skandinaviska länderna och Irak. Det är en typisk projektverksamhet där vi projekterar, bygger och tar i drift dessa stora kraftanläggningar och vi gör detta i väldigt nära samverkan med Hitachi ABB Power Grids som står för produkter och mycket av tekniklösningarna.


Vilka utmaningar ser du? Utmaningen ligger i att säkerställa att vi har rätt team på plats och en förmåga att leverera på de projekt vi hittills tagit oss an i Sverige och i Irak – vi behöver fortsätta vara framåtlutade, innovativa och entreprenöriella samtidigt som bolaget växer och vi bygger struktur och rekryterar. Vi ska också fortsätta växa och vinna fler stora projekt i Sverige samtidigt som vi etablerar oss i andra skandinaviska länder. Men allt kokar ner till att tillsammans skapa en bra kultur och en attraktiv arbetsplats där alla har bästa förutsättningar att göra ett bra jobb och att växa – då är det skoj att gå till jobbet!


Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden? Jag får energi när jag märker att en förändring tar fart, när ett team tillsammans lyckats göra något som man först tänkte var omöjligt – och när jag märker att personer i min omgivning blomstrar, trivs och kommer till sin rätt. På fritiden är det såklart mycket familj och vänner – älskar att segla - vår, sommar och höst. På vintern mycket skidåkning. Jag kopplar också av i mitt lilla växthus eller när jag bara sitter och myser med våra nya små kattungar...


Comments


bottom of page