top of page

Grattis Ulrika Ritzén, RD22, ny roll som Head of Onshore Wind at Business Area Wind, Vattenfall!Berätta om ditt nya jobb och vad nya tjänsten innebär?

Chef för landbaserad vindkraft inom affärsområde BA Wind på Vattenfall. Energisystemet förändras och förnybar energi är nyckeln i denna energiomställning mot fossilfrihet. Andelen förnybar energi måste fördubblas och landbaserad vindkraft spelar en nyckelroll här. Vattenfall har en ledande position inom energibranschen i Europa och har därför viktig roll i denna omställning.

 


 Vilka utmaningar står du inför? 

Energibranschen kommer att uppleva en betydande tillväxt under de kommande åren – drivet av ytterligare höjda klimatmål och efterfrågan på förnybart, men det är en komplex marknad och ibland motstridiga intressen som gör samexistens nödvändig. Vi måste navigera noggrant så att vi kan leverera den nödvändiga utbyggnaden av landbaserad vindkraft.


Vilka är dina drivkrafter?

Jag brinner för att bygga partnerskap med aktörer som arbetar för att minska sitt koldioxidavtryck. Att samarbeta med industrin är nyckeln och vi kan stödja deras resa mot minskade koldioxidutsläpp genom att koppla samman dem till våra förnybara energislag.

 

Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden? 

Jag drivs och inspireras av att möta och arbeta med kompetenta människor från olika bakgrund, med olika erfarenheter och från olika branscher. Jag ser det som ett ständigt lärande.

På fritiden hämtar jag energi från att umgås med familj och vänner samt att tillbringa tid i stallet eller i skidbacken.

Comments


bottom of page