top of page

Grattis till Erika Rönnquist Hoh, RD01, ny roll som VD & Koncernchef på NGS Group


Hej Erika, Stort grattis till din nya roll som VD & Koncernchef på NGS Group. Berätta gärna om ditt nya jobb och vad nya tjänsten innebär?


Den första mars börjar jag på NGS Group som vd och koncernchef. Bolaget är börsnoterat på NASDAQ Stockholm sedan maj 2016. NGS är en ledande nordisk koncern inom executive search, rekrytering, interim och bemanning. Våra verksamheter består av specialister inom en rad olika verksamhetsområden i både offentlig och privat sektor. Under koncernhatten finns välkända varumärken som Qsearch, Source, Human Capital, Nurse & Doc Partner, Socionomuthyrning och Vikariepoolen. Alla med tydliga specialistprofiler och lång och djup erfarenhet och kompetens inom sina områden. Mitt uppdrag som jag har fått från styrelsen är att leverera på NGS Strategi för 2023 och framåt. Tillsammans med våra skickliga kollegor inom stab och affär så är jag mycket angelägen om att snabbt komma igång. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg, Karlskrona och Oslo vilket gör att vi har en stark lokal närvaro för många av våra kunder och vår personal. NGS Group har ett tydligt mål och det är att skapa samhällsnytta och medverka till en innovativ och dynamisk arbetsmarknad.


Vad ser du själv att du kan bidra med?

Jag har mer än 25 års erfarenhet som vd och styrelseledamot inom branscher som financial services, outsourcing, rekrytering/search & assessment, bemanning, IT, mm och har lett förändringsresor för många typer av bolag och situationer. Affärsnyttan och kunderna är det som alltid har stått i fokus för mig och varit en ledstjärna. Som ledare är jag ”people-oriented” och närvarande och att tillsammans med teamet skapa och utveckla affären och organisationen är något jag ser fram emot. NGS Group har stor potential och det skall bli spännande att tillsammans med personal, kunder, styrelse och aktieägare utveckla bolaget vidare. Jag attraheras av bolagets starka värderingar, fina företagskultur, engagemang för hållbarhet och samhällsnytta och alla kollegor som har stort djup och bredd i sina kompetenser och bakgrunder.


Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden?

Jag hämtar mycket energi och inspiration från människor jag jobbar tillsammans med, det finns alltid nya ”learning opportunities” och erfarenheter att dela. Nya makrosituationer på marknaden skapar nya och annorlunda behov och möjligheter att utveckla verksamheten. Att fånga det som händer i samhället och tillsammans med teamet utveckla nya innovativa lösningar är spännande. Privat tycker jag mycket om att umgås med vänner och familj, gärna över en god middag. Vi har tre vuxna barn som bor på olika ställen i världen och det är alltid underbart när de kommer hem. Jag läser mycket skönlitteratur och nya tips på spännande författare tas alltid emot tacksamt. Vanliga arbetsveckor så är det träning jag försöker få in vid sidan av jobbet och när lite mer tid finns så reser jag gärna med familj och vänner. Somrarna tillbringar vi på Gotland, i en pärla som heter Ljugarn.


Comments


bottom of page