top of page

Grattis säger vi till Karin Ljung, Ruter Dam 2021, ny CFO på Hexicon!


Berätta om ditt nya jobb och vad nya tjänsten innebär.

Jag tillträder rollen som CFO på Hexicon efter sommaren. Hexicon är ett bolag som med sin patenterade teknik för flytande vindkraft och projektutveckling inom havsbaserad vind i hela världen, har en viktig roll att spela i energiomställningen. Det ska bli väldigt spännande att tillsammans med kollegorna på Hexicon se till så att Hexicon fortsätter sin tillväxtresa. Den senaste tidens utveckling har visat att vi inte kan vänta med att minska beroendet av fossila bränslen.


Vad ser du själv att du främst kommer att kunna bidra med?

Med flera års erfarenhet från energibranschen och från att leda och driva en projektintensiv verksamhet inom energiproduktion är jag säker på att jag kommer kunna bidra till Hexicons tillväxtresa. Jag är bra på att sätta upp strukturer för effektivt beslutstöd och enligt mig är det en av framgångsfaktorerna för en värdefull CFO att kunna fokusera på affärsnytta. Jag har erfarenhet från att skapa sammanhållna team där alla vet vart man ska och vad som är viktigt för att komma dit. Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Hexicons team och tillsammans med dem se till så att vi möjliggör ännu mer grön energiproduktion och snabbar på den globala energiomställningen som är så viktig för alla.Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden?

På arbetet får jag energi från mötet med människor och från att skapa resultat tillsammans med andra. Jag drivs av att utmana verksamheten för att hela tiden förbättra och växa, då menar jag både på verksamhets- och individnivå. På fritiden är det viktigt för mig att ha tid för familjen och vänner. Då jag både är väldigt social och uppskattar träning har jag under pandemin startat en träningsgrupp som jag leder utomhus med vännerna som bor nära.

Comentários


bottom of page