top of page

Företagsbesök hos ABB i Västerås


Igår var Ruter Dams Affärsnätverk på företagsbesök hos ABB. ABB grundades för över 100 år sedan, med namnet Asea och har minst sagt en häpnadsväckande historia innehållande entreprenörskap, teknisk utveckling, innovationer och arbetarkamp.


Vi startade besöket i deras Robot center, dit företag kan komma och prova vilken robotlösning som är bäst för dem. Inledningsvis fick vi se en underhållande och inspirerande robotshow, med robotar in action på nära håll. Under besöket fick vi en djupdykning i ABBs verksamhet som berör områden som: Robotar, elektrifiering, motorer och energieffektivitet, e-mobilitet, rörelse, hållbarhet och processautomation. Vi fick ta del av föredrag som väckte tankar och inspiration med en genomstrålande känsla för ABBs fokus på innovation, människor och att alltid vara nära sina marknader.


Programmet avrundades med ABBs VD och koncernchef, Björn Rosengren. Björn berättade om sin egna personliga resa och delade bland annat med sig om sina tankar kring hur man behåller den entreprenöriella känslan och energin i bolaget:

1) Ge personer fullt ansvar

2) Var alltid transparent

3) Behåll hasigheten

Detta tänk genomstrålar ABBs verksamhet, då alla divisioner har eget ansvar och fullständig beslutsrätt.


Stort tack till ABB för att vi fick ta del av er fantastiska resa och era mål framåt och tack till alla som var med och presenterade inspirerande föredrag: Björn Rosengren, VD och Koncernchef ABB, Dennis Helfridsson, Linda Wennberg RD22, Susanne Timsjö RD20, Jesper Lundstedt, Catrin Östman, Eva Kvist-Östgren RD07, Åsa Granli, Vibeke Gyllenram RD23, Emma Brimdyr och Peter Malm


Tack även till alla som var på plats och bidrog med kloka insikter och frågor och fyllde rummet med en sann Ruter Dam - anda!


För dig som vill veta mer så finns det en teaterföreställning om ABBs historia: "Här kommer framtiden" De första 100 åren med ABB


Kika gärna in bilder från besöket nedan!


Foto: Bo LundvangComments


bottom of page