top of page

Entreprenörskap och den gröna omställningen stod på agendan när Harald Mix gästade Ruter Dams styrelsegrupp


Ruter Dams styrelsegrupp hade äran att välkomna Harald Mix, passionerad företagsledare och entreprenör. Harald är välkänd som initiativtagare och medgrundare av Northvolt, samt delägare i Altor och ordförande för H2 Green Steel. Han är en framstående gestalt inom näringslivet och ofta omskriven i medierna.


Det blev en interaktiv kväll där deltagarna ställde frågor om b.la Northvolt och H2 Green Steel men också om Haralds senaste investering Syre – ett bolag som ska återvinna polyester och bidra till en mer hållbar textilindustri. Vi fick ta del av Haralds breda erfarenhet och insikter från de olika företag han är involverad i och även en inblick i hans drivkrafter, värderingar och hur han strävar efter att göra en positiv skillnad. Diskussionen rörde också vikten av styrelsearbete för att främja hållbarhetsfrågor och samhällsförändring.


Några keey takeaways:

  • Den gröna omställningen är centralt i alla bolag. Målsättningen i alla deras bolag är att få ner den globala uppvärmningen med 1%. Tekniken finns redan för att klara av omställningen, det är samordning, samarbeten och actions som behövs.

  • För att bemöta klimatkrisen krävs industriella förändringar och Sverige har kapaciteten att förändra.

  • Viktigt med partnerskap och gemensamt hjälpa sina kunder att möta utmaningarna i framtiden.


Harald Mix engagemang inom de bolag han verkar bidrar till att vi snabbare kan ställa om, påverkar övriga aktörer att öka farten i sin omställning och därmed bidrar till innovation, tillväxt och en hållbar utveckling.


Stort tack till Harald och till alla som deltog på plats med engagemang, härlig energi och kloka frågor!
Comments


bottom of page