top of page

Charlotte Korssell, Ruter Dam 2006, ny VD för XLENT Cyber Security


Jag har fått den spännande utmaningen att som VD för XLENT Cyber Security AB bygga upp verksamheten från grunden. Informations- och cybersäkerhet är grundläggande för att vårt samhälle ska fungera och vi vill alla kunna känna oss trygga samtidigt som vi vill dra nytta av möjligheterna som digitaliseringen ger oss. Det medför att det är många företag och organisationer som behöver stöd i hur de ska skydda information och tillgångar samt leva upp till lagstiftning och andra regelverk. Det är den här efterfrågade expertkompetensen som vi håller på att bygga upp.

Vi ingår i XLENT Consulting Group, som består av cirka 500 konsulter på femton orter i Sverige från Luleå i norr till Malmö i söder, där vi hjälper våra kunder med långsiktiga, smarta och hållbara lösningar inom IT och verksamhet.


Vad ser du själv att du främst kan bidra med?

Förutom min förmåga och erfarenhet av att bygga upp olika verksamheter så kan min förståelse för de utmaningar våra kunder och vårt samhälle står inför bidra till att vi kan anpassa vårt erbjudande och våra tjänster så att det ger maximal nytta för våra kunder. Jag är också duktig på att rekrytera ”stjärnorna”, vilket är otroligt viktigt för ett konsultbolag.


Vad gör du för att få energi i jobbet och på fritiden?

Energi får jag av att lära mig nya saker och att ta mig an nya utmaningar samt strategiarbeten med mina kollegor. Jag tycker om när det är komplext och utmanande så att jag får anstränga mig lite extra. Jag älskar tävling och idrott, men numera blir det bara motionsidrott. Umgänge med min man och våra döttrar ger mig också mycket energi och även att tillbringa tid vid vårt sommarhus vid havet.


Comments


bottom of page