top of page

Annika Haaker, Ruter Dam 2017, ny Chief People & Culture på Alimak group


Berätta om ditt nya jobb

Jag börjar som Chief People & Culture på Alimak group. Jag ser verkligen fram emot det eftersom bolaget är inne i en spännande fas, och man har inte egentligen haft någon gemensam HR funktion på koncernnivå tidigare alls så mitt uppdrag blir att bygga. De har ca 2000 anställda runt om i världen.

Vilka utmaningar ser du?

Jag ser mest möjligheter, men visst finns det utmaningar också. Tex att prioritera kan nog bli en utmaning i början. Jag är van att dra igång saker, och finns redan massor av kloka idéer och initiativ, så det gäller att hitta rätt strategi och köra det ger bäst värde i början. Sen är det väl en utmaning i sig att börja nytt jobb mitt i en pandemi, i en roll som bygger mycket på relationsskapande och kunskap om verksamheten, men det löser sig.


Vad ger dig energi och vad gör du på fritiden?

Energi? Jag tror faktiskt förändring i sig ger mig mest energi för tillfället. Jag byter inte bara jobb utan precis samtidigt byter vi bostad hemma, det bara råkade sammanfalla och det blev en riktig energiboost. Fritid? Renovering av ett gammalt dödsbo fyller lätt upp de lediga timmarna just nu, men det är kul! Jag gillar att skapa.

Comments


bottom of page