top of page

Anna Siverstig, Ruter Dam 2019, ny chef för Luftstridsskolan i Uppsala, Försvarsmakten

Sedan 1 september är jag chef för Luftstridsskolan i Uppsala. Idag är verksamheten omfattande med ansvar för Flygvapnets skolor och utvecklingsverksamhet samt att vi är en del av Försvarsmaktens beredskap och utbildar värnpliktiga. Vår personal ingår också kontinuerligt i insatser både i Sverige och i Mali.


Fram till årsskiftet pågår arbete med att dela dagens Luftstridsskola till en ny version av Luftstridsskolan och den återupprättade Upplands flygflottilj, F16. Jag kommer då att fortsätta som chef för Luftstridsskolan med ansvar för utbildning och utveckling inom Flygvapnet, medan överste Pernille Undén tar över ansvaret för insats och beredskap. Det är fantastiskt roligt att få vara en del av utvecklingen i Försvarsmakten, samtidigt som det finns en allvarlig bakgrund i att Försvarsmakten växer - att omvärldsläget är osäkert och oroande.


Min energi hämtar jag hos min familj, yoga och att vara ute i naturen och röra på mig. Jag läser också en hel del, både facklitteratur och mer lättsamma böcker.

Fotograf: Antonia Sehlstedt/Försvarsmakten


Σχόλια


bottom of page